Солянка з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Солянка з капусти - ідеальне блюдо, коли потрібно розвантажити холодильник. Заважаємо безліч різних інгредієнтів - і отримуємо дуже смачна страва.
Солянка з капусти - це таке пост-святкове блюдо, коли в холодильнику залишається безліч інгредієнтів, і з них потрібно що-небудь приготувати. Суть солянки - змішування безлічі різних інгредієнтів. Само слово "солянка" з цієї причини навіть вийшло за рамки кулінарії - воно і в світі означає будь-яку суміш різнорідних предметів або людей. Так і тут - змішуємо одне, інше, третій, четверте - і отримуємо дуже симпатичне блюдо.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Свинина - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Солоні огірки - 4 штуки
- Солоні помідори - 5 штук
- Морква - 3 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець, сіль - - За смаком

Капусту добре промити і або дрібно нашаткувати, або натерти на тертці.

Дрібно нарізаємо цибулю.

Огірочки і моркву натираємо на дрібній тертці.

Берем сотейник, розігріваємо в ньому масло. Кладемо нарізане кубиками м'ясо, половину цибулі і часнику, і обсмажуємо до напівготовності м'яса.

Потім додаємо в сотейник капусту, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 10-12 хвилин. Одночасно при цьому, в сковороді тушкуємо цибулю, часник, морква й огірки. Потім овочі перекладаємо в сотейник до м'яса і капусті, додаємо томатну пасту, помідори і лавровий лист. Тушкуємо ще 30 хвилин на слабкому вогні. Готово!