Солянка по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт даного супу користується великою популярністю в нашій країні. Думаю, кожна господиня хоч раз готувала солянку. У цій солянці присутні кілька видів м'яса, що робить блюдо дуже ситним!
Це класичний рецепт приготування солянки по-татарськи. У цій солянці використовується багато м'ясних інгредієнтів: яловиче м'ясо, ковбаса варена і буженина. Суп виходить дуже приємним на смак, з хорошою кислинкою. При подачі прикрасьте солянку скибочками лимона і петрушкою. По бажанню, додайте сметану. Хай щастить!
- Яловичина на кістці - 600 грам
- Морква - 100 грам
- Чорний перець - 5 штук (горошком)
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Томатне пюре - 200 грам
- Окіст - 200 грам
- Ковбаса сирокопчена - 50 грам
- Маслини - 50 грам
- Петрушка - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Селера - 50 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Огірки солені - 300 грам
- Бажання - 200 грам
- Варена ковбаса - 200 грам
- Каперсами - 30 грам
- Лимон - 1 штука
Яловичину на кістки промийте, покладіть в каструлю і залийте 2, 5-3 літра холодної води. Варіть на великому вогні.
Не забувайте знімати піну, вогонь ледь зменшуємо. Через пів години кладемо в каструлю очищені: цибуля, морква, селера, лавровий лист і перець. Варіть бульйон до м'якості овочів, приблизно 40 хвилин. Потім овочі викидаємо і варимо далі. Коли приготується м'ясо, виймаємо його і відокремлюємо м'якоть від кісток, кістки викидаємо, а м'якоть повертаємо в бульйон.
Поки вариться бульйон, обсмажте на олії цибулю, до прозорості.
Дрібно наріжте солоні огірки, додайте їх до цибулі тушкуйте 15 хвилин. Потім додайте томатне пюре, перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин
Ну ось заправка і готова! Додаємо її в бульйон.
Наріжте кубиками ковбасу і буженину, додайте в суп.
Додайте в бульйон каперси і маслини. Спробуйте на сіль. Проваріть ще трохи і зніміть солянку з вогню. Дайте їй настоятися півгодини під кришкою.
При подачі, кладемо в солянку скибочки лимона і подрібнену петрушку. Смачного!