Солянка «Московська»
(покроковий рецепт з фото)
У кожного з нас є свій варіант борщу, котлет або солянки. Навіть у нас з мамою солянки різні! Хочу розповісти, як приготувати солянку "московську" за моїм рецептом - наваристий і смачний суп.
Ця солянка - улюблене перша страва мого чоловіка. Іноді жартує, що саме через мою солянки він мене терпить Приготуйте таку солянку для своїх чоловіків, порадуйте їх наваристим ароматним і пікантним супом. Подавайте солянку "московську" зі сметаною, лимоном, оливками і гострим перчиком.
- Грудинка говяжья - 700 грам
- Ребрешкі свинячі - 300 грам (копчені)
- Кісточка яловичина - 300-400 грам (цукрова)
- Ковбаски - 200 грам (копчені )
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Огірки солені - 3-4 штук
- Розсіл огірковий - 1 Склянка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 15 грам
- Соус томатний - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
Приготуйте бульйон. У велику каструлю покладіть цукрову кісточку і залийте 3 літрами холодної води. Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння.
С говяжьей грудинки снимите пленку. Опустіть грудинку в киплячу воду, щоб білок відразу згорнувся і м'ясо зберегло свій смак.
Також занурте в каструлю різані свинячі реберця.
Дайте бульйону закипіти, а потім зберіть піну. Додайте в каструлю лавровий лист і перець горошком. Варіть бульйон під закритою кришкою на повільному вогні 2 години до м'якого стану м'яса.
С говяжьей грудинки снимите пленку. Опустіть грудинку в киплячу воду, щоб білок відразу згорнувся і м'ясо зберегло свій смак.
Також занурте в каструлю різані свинячі реберця.
Дайте бульйону закипіти, а потім зберіть піну. Додайте в каструлю лавровий лист і перець горошком. Варіть бульйон під закритою кришкою на повільному вогні 2 години до м'якого стану м'яса.
На сковороді обсмажити цибулю разом з рубаним часником на суміші рослинного і вершкового масел до прозорості.
Додайте томатний соус, готуйте ще близько 1 хвилини.
Копчену ковбасу поріжте тонкою соломкою і обсмажте на сухій сковороді пару хвилин.
Наріжте ковбаски кружечками.
Огірочки почистіть і поріжте дрібними кубиками.
Огірочки почистіть і поріжте дрібними кубиками.
Дістаньте м'ясо з каструлі з бульйоном, відокремте м'якоть від кісток.
У каструлю викладіть варене м'ясо, всю ковбасу, огірочки, зажарку і влийте бульйон. Добре перемішайте, готуйте 15 хвилин.
Готова солянка повинна настоятися протягом 15 хвилин, а потім потрібно видалити лавровий лист.