Плюшка московська
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми пробували московські плюшки - апетитні, м'які і ароматні. Виявляється, такі плюшки просто приготувати. Хочу поділитися рецептом, як приготувати плюшки московську.
Коли я вдома готую такі плюшки, у дітей просто свято. И не удивительно – очень вкусно получается. Ми звикли купувати випічку в магазинах, але ж приготувати самим московські плюшки зовсім нескладно. При формуванні булочок можна додавати родзинки, мак, тертий шоколад.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
У теплу молочка додайте пару ложок борошна, цукор і дріжджі. Залиште на 15 хвилин або до появи пінної шапочки.
2
Від масла відокремте дві столові ложки, а решта додайте в тісто.
3
Додайте в тісто решту цукру, сіль і ванільний цукор.
4
Потроху вводите борошно, замісіть м'яке еластичне тісто. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці підніматися.
5
Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обомніте його і розділіть на 10-12 однакових частин.
6
Кожну з цих частин розкачайте, змастіть маслом і посипте рясно цукром.
7
Складайте тісто всередину конвертиком, а потім перегніть навпіл. На згині зробіть розріз і відверніть цукрову сторону назовні. Надайте форму сердечка і викладайте на деко.
8
Поки плюшки стоять, піднімаються, розігрійте духовку до 200 градусів.
9
Випікайте їх 20 хвилин. Готові плюшки остудіть під рушником. Смачного!