Рецепт Солянка капустяна фото

Солянка капустяна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже просте в приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для повсякденного сімейної вечері або обіду. Дивіться, як приготувати солянку капустяну - блюдо поживне, смачне і недороге.

Опис приготування:

Капуста - один з найпоширеніших овочів в нашій країні. Її легко купити на ринку, в супермаркеті або виростити самостійно. Її використовують в готуванні великої кількості різних страв, а також вживають в сирому і квашеному вигляді. Солянка з капусти - одне з найпростіших блюд, його готують з додаванням різних видів м'яса (без), з чорносливом і курагою, з ягодами.

  • Свинина - 400 грам
  • Капуста - 1 кілограм
  • Томатна паста - 100 грам
  • Помідори - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки (невеликі)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
1
Підготуємо всі продукти. М'ясо, помідор і капусту миємо й обсушуємо.
2
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, викладаємо в сковороду і смажимо на олії хвилин 8, потім туди додаємо нарізану дрібно цибулю і натерту моркву, смажимо до м'якості цибулю
3
Капусту ріжемо дрібно. Можна шинкувати тонкою смужкою, але я віддаю перевагу шматочки.
4
Дрібно ріжемо помідор, тушкуємо на сковороді хвилини 3, потім відправляємо до нього томатну пасту, лавровий лист і вливаємо склянку води, кип'ятимо все.
5
В томатну масу відправляємо м'ясо з цибулею і морквою, а також капусту. Солимо і перчимо до смаку, додаємо улюблені спеції і тушкуємо блюдо під кришкою близько години, щоб капуста стала м'якою.

Схожі рецепти