Солянка капустяна
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте в приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для повсякденного сімейної вечері або обіду. Дивіться, як приготувати солянку капустяну - блюдо поживне, смачне і недороге.
Капуста - один з найпоширеніших овочів в нашій країні. Її легко купити на ринку, в супермаркеті або виростити самостійно. Її використовують в готуванні великої кількості різних страв, а також вживають в сирому і квашеному вигляді. Солянка з капусти - одне з найпростіших блюд, його готують з додаванням різних видів м'яса (без), з чорносливом і курагою, з ягодами.
- Свинина - 400 грам
- Капуста - 1 кілограм
- Томатна паста - 100 грам
- Помідори - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки (невеликі)
- Сіль і перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1
Підготуємо всі продукти. М'ясо, помідор і капусту миємо й обсушуємо.
2
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, викладаємо в сковороду і смажимо на олії хвилин 8, потім туди додаємо нарізану дрібно цибулю і натерту моркву, смажимо до м'якості цибулю
3
Капусту ріжемо дрібно. Можна шинкувати тонкою смужкою, але я віддаю перевагу шматочки.
4
Дрібно ріжемо помідор, тушкуємо на сковороді хвилини 3, потім відправляємо до нього томатну пасту, лавровий лист і вливаємо склянку води, кип'ятимо все.
5
В томатну масу відправляємо м'ясо з цибулею і морквою, а також капусту. Солимо і перчимо до смаку, додаємо улюблені спеції і тушкуємо блюдо під кришкою близько години, щоб капуста стала м'якою.