Солончаки semgi будинку
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, всі люблять солону сьомгу. З цієї риби можна приготувати багато красивих і смачних закусок на святковий стіл або фуршет, або просто подати до легкого вечері. Я навчилася готувати сьомгу сама.
Рецепт дуже простий, але дуже важливо купити хорошу свіжу сьомгу. Час, витрачений на приготування, всього 10 хвилин. Плюс: звичайно: час на засолювання. Кількість інгредієнтів можна збільшити.
Дивіться, як зробити соління сьомги будинку.
- Сьомга свіжа - 700 грам
- Кріп свіжий - 1/2 пучка
- Сіль кам'яна - 1/2 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець білий горошком - 2 чайних ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
1
Свіжий кріп вимийте і дрібно наріжте.
2
У мисці змішайте кам'яну сіль, білий перець, цукор і воду.
3
Філе сьомги промийте та висушіть.
4
Обваляйте рибу в нарізаному кропі.
5
На столі розкладіть шматок харчової плівки, насипте половину приготовленої соляної суміші, покладіть на сіль рибу.
6
Засипте рибу залишилася сумішшю, втирайте сіль і в боки риби, потім щільно загорніть її в плівку.
7
Покладіть сьомгу в відповідну форму, встановіть гніт і поставте всю «конструкцію» в холодильник на 24 годину.
8
На наступний день зніміть з риби харчову плівку, витріть зайву сіль - і можна подавати солону сьомгу на стіл.