Солончаки semgi
(покроковий рецепт з фото)
Сьомгу можна без проблем засолити самостійно. Для цього не потрібні спеціальні пристосування або інгредієнти. Розповім, як приготувати соління сьомги, і ви переконаєтеся в простоті рецепта самі.
Солону сьомгу можна довше зберігати, ніж свіжу. Вона підійде для приготування салатів (або її можна їсти так, наприклад, як закуску до пива). Замість сьомги підійде лосось або форель. Важливо солити рибу зі шкіркою, тоді вона збереже всі свої соки всередині.
- Сьомга - 450 грам
- Саке - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
1. Вимийте філе сьомги в холодній воді і просушіть насухо серветками, потім наріжте шматочками. Викладіть філе в миску і залийте саке, воно допоможе прибрати неприємний рибний запах, залиште на 10-20 хвилин. Обітріть ще раз рибку і викладіть на дошку, в контейнер помістіть паперову серветку.
2. Посипте шматочки сьомги сіллю, потім злегка втирайте в шкіру.
3. Переверніть шматочки, щоб вони з усіх боків були покриті сіллю.
4. Викладіть пару шматочків на дно форми з серветкою.
5. Зверху накрийте рибку ще однієї серветкою і знову викладіть сьомгу.
6. Накрийте серветкою рибу і закрийте кришку контейнера. Надішліть його в холодильник на 2-3 дня.
7. Видаліть рибку з контейнера. Використовуйте її відразу або перекладіть в пакет і заморозьте "на потім" .