Солодкий пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Дивно соковитий, оригінальний і дуже апетитний солодкий пиріг з дріжджового тіста в домашніх умовах стане справжнім відкриттям для тих, хто його спробує.
Незважаючи на гадану складність, це дуже простий рецепт солодкого пирога з дріжджового тіста. Завдяки соковитою карамельної начинці, пиріг виходить надзвичайно ніжним і солодким. Такий десерт може прикрасити навіть святковий стіл, зібравши захоплені відгуки всіх, хто його спробує.
- Вода - 60 мілілітрів
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам(50 грам в начинку, інше - в тісто)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 300-350 грам
- Цукор - 60-80 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Коричневий цукор - 220 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яблука - 3-4 штук
- Обкладинка - За смаком
1. Дріжджі залити теплою водою і всипати дрібку цукру. Залишити на 10 хвилин, щоб вони почали працювати. Тим часом можна просіяти в глибоку миску борошно з дрібкою солі і цукор. Розтопити вершкове масло з спермою (не доводячи до кипіння), трохи остудити і вбити яйце. Ретельно збити масу і влити в мисочку з борошном, попередньо зробивши там поглиблення.
2. Коли на дріжджах почнуть з'являтися бульбашки, значить їх також можна додати до борошна. В рецепт приготування солодкого пирога з дріжджового тіста обов'язково використовуються тільки свіжі дріжджі, інакше тісто не вийде повітряним.
3. Акуратно перемішати всі інгредієнти лопаткою приблизно 1 хвилину.
4. Тісто в такому вигляді залишити на 20 хвилин, прикривши рушником, в теплому місці. Потім викласти на робочу поверхню, присипану борошном, і почати активно замішувати. При необхідності додати ще трохи борошна.
5. Додати зверху трохи рослинного масла і прибрати тісто в тепле місце приблизно на 1 час. А тим часом можна зайнятися начинкою. Яблука очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти в глибоку сковороду, додавши вершкове масло, коричні цукор і корицю.
6. На повільно вогні згасити яблука близько 20 хвилин. В цей простий рецепт солодкого пирога з дріжджового тіста можна також використовувати щільні груші.
7. На окремій сковороді розтопити трохи вершкового масла з коричневим цукром. Уварити трохи карамель.
8. Тісто розкачати досить тонким шаром.
9. Змастити поверхню тесту карамеллю і викласти остигнула яблучну начинку. Акуратно розрізати пласт на смужки. Зручно робити це ножем для піци.
10. Тепер можна акуратно згорнути смужку рулетом.
11. Викласти її в середину форми для запікання.
12. Наступну обернути навколо попередньої. Ось такий вийде солодкий пиріг з дріжджового тіста в домашніх умовах. Притиснути руками верх і відправити форму в розігріту духовку приблизно на 1 час.
13. Готовий пиріг трохи підніметься і може мати не зовсім рівний верх.
14. Саме тому його потрібно перевернути на тарілку для подачі і залишити на пару хвилин.
15. Ось і весь розповідь про те, як зробити солодкий пиріг з дріжджового тіста. Акуратно нарізати його порційними шматочками і можна подавати до столу.