Рецепт Солодкий пиріг з листкового тіста фото

Солодкий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо ви любите домашню випічку, але немає часу довго стояти біля плити, тоді цей простий рецепт солодкого пирога з листкового тіста стане для вас справжнім порятунком. Смачно, нескладно і досить швидко.

Приготувати солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якою начинкою - варення, свіжі або заморожені фрукти, ягоди і т.Д. Це відмінний варіант випічки, яка завжди виходить, незалежно від ваших кулінарних навичок.

  • Яблуко - 2-3 штук
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Листкове тісто - 500 грам
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 1
1. Насамперед потрібно дістати листкове тісто і дати йому розтанути, якщо воно заморожене. Яблука вимити, обсушити і очистити від серцевини і шкірки. В рецепт приготування солодкого пирога з листкового тіста краще використовувати щільні яблука.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 2
2. Для початку перемістити їх в мисочку і полити соком лимона. Акуратно перемішати. Паралельно поставити на вогонь сковороду з високими бортами і як слід її розігріти.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 3
3. Викласти вершкове масло і дати йому розтопитися. Потім додати на сковороду яблука і коричнева цукор (якщо його немає, підійде і звичайний). На повільному вогні згасити яблука близько 5 хвилин. Додати ванілін, корицю і щіпку мускатного горіха. Через 3 хвилини зняти яблука з вогню і остудити.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 4
4. Розкачати листкове тісто і викласти в середину начинку. Акуратно підігнути краю, щоб яблука не розтікалися, і відправити заготовку в морозилку на 15-20 хвилин. Таким чином, солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах не втратить форму при випічці. Потім перекласти на деко і змастити збитим яйцем з молоком. Надіслати лист в розігріту духовку.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 5
5. Випікається пиріг недовго, як тільки верх підрум'яниться, його можна діставати з духовки. Потрібно дати пирога трохи охолонути, а потім нарізати і подавати до столу. Додатково можна присипати зверху цукровою пудрою або корицею.

Схожі рецепти