Солодкий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, але немає часу довго стояти біля плити, тоді цей простий рецепт солодкого пирога з листкового тіста стане для вас справжнім порятунком. Смачно, нескладно і досить швидко.
Приготувати солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якою начинкою - варення, свіжі або заморожені фрукти, ягоди і т.Д. Це відмінний варіант випічки, яка завжди виходить, незалежно від ваших кулінарних навичок.
- Яблуко - 2-3 штук
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Листкове тісто - 500 грам
1. Насамперед потрібно дістати листкове тісто і дати йому розтанути, якщо воно заморожене. Яблука вимити, обсушити і очистити від серцевини і шкірки. В рецепт приготування солодкого пирога з листкового тіста краще використовувати щільні яблука.
2. Для початку перемістити їх в мисочку і полити соком лимона. Акуратно перемішати. Паралельно поставити на вогонь сковороду з високими бортами і як слід її розігріти.
3. Викласти вершкове масло і дати йому розтопитися. Потім додати на сковороду яблука і коричнева цукор (якщо його немає, підійде і звичайний). На повільному вогні згасити яблука близько 5 хвилин. Додати ванілін, корицю і щіпку мускатного горіха. Через 3 хвилини зняти яблука з вогню і остудити.
4. Розкачати листкове тісто і викласти в середину начинку. Акуратно підігнути краю, щоб яблука не розтікалися, і відправити заготовку в морозилку на 15-20 хвилин. Таким чином, солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах не втратить форму при випічці. Потім перекласти на деко і змастити збитим яйцем з молоком. Надіслати лист в розігріту духовку.
5. Випікається пиріг недовго, як тільки верх підрум'яниться, його можна діставати з духовки. Потрібно дати пирога трохи охолонути, а потім нарізати і подавати до столу. Додатково можна присипати зверху цукровою пудрою або корицею.