Рецепт Солодкий пиріг з листкового тіста фото

Солодкий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На швидку руку , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите домашню випічку, але немає часу довго стояти біля плити, тоді цей простий рецепт солодкого пирога з листкового тіста стане для вас справжнім порятунком. Смачно, нескладно і досить швидко.

Опис приготування:

Приготувати солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якою начинкою - варення, свіжі або заморожені фрукти, ягоди і т.Д. Це відмінний варіант випічки, яка завжди виходить, незалежно від ваших кулінарних навичок.

  • Яблуко - 2-3 штук
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Листкове тісто - 500 грам
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 1
1. Насамперед потрібно дістати листкове тісто і дати йому розтанути, якщо воно заморожене. Яблука вимити, обсушити і очистити від серцевини і шкірки. В рецепт приготування солодкого пирога з листкового тіста краще використовувати щільні яблука.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 2
2. Для початку перемістити їх в мисочку і полити соком лимона. Акуратно перемішати. Паралельно поставити на вогонь сковороду з високими бортами і як слід її розігріти.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 3
3. Викласти вершкове масло і дати йому розтопитися. Потім додати на сковороду яблука і коричнева цукор (якщо його немає, підійде і звичайний). На повільному вогні згасити яблука близько 5 хвилин. Додати ванілін, корицю і щіпку мускатного горіха. Через 3 хвилини зняти яблука з вогню і остудити.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 4
4. Розкачати листкове тісто і викласти в середину начинку. Акуратно підігнути краю, щоб яблука не розтікалися, і відправити заготовку в морозилку на 15-20 хвилин. Таким чином, солодкий пиріг з листкового тіста в домашніх умовах не втратить форму при випічці. Потім перекласти на деко і змастити збитим яйцем з молоком. Надіслати лист в розігріту духовку.
солодкий пиріг з листкового тіста - фото крок 5
5. Випікається пиріг недовго, як тільки верх підрум'яниться, його можна діставати з духовки. Потрібно дати пирога трохи охолонути, а потім нарізати і подавати до столу. Додатково можна присипати зверху цукровою пудрою або корицею.

Схожі рецепти