Солодкі палички
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати дивовижно ніжні, хрусткі і дуже ароматні солодкі палички в домашніх умовах з заварного тіста. Це відмінний варіант десерту для великої компанії.
Цей рецепт приготування солодких паличок родом з Іспанії, де їх називають чуррос. Вони можуть подавати до столу з цукровою пудрою, улюбленим соусом або топінгом, а також згущеним молоком або джемом, наприклад.
- Шоколад - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукор - 120 грам(20 грам в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 200 грам
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Обкладинка - За смаком
1. Для приготування тіста необхідно відправити в невеликий сотейник або каструлю вершкове масло, цукор і щіпку солі. Влити воду і відправити на вогонь.
2. Коли масло почне танути, всипати просіяне борошно і почати перемішувати.
3. Коли маса стане однорідною, вбити по одному яйця, продовжуючи перемішувати. Це досить простий рецепт солодких паличок, так що з тестом не доведеться довго возитися.
4. Далі потрібно нагріти досить велика кількість рослинного масла, так як солодкі палички з домашніх умовах повинні смажитися у фритюрі. Тим часом відправити тісто в кондитерський мішок. Якщо його під рукою не виявилося, можна зробити невеликий зріз в звичайному поліетиленовому пакеті.
5. Тільки коли масло як слід розігріти, можна акуратно видавлювати невелику кількість тіста, регулюю довжину паличок, підрізаючи ножицями тісто.
6. Після обсмажування потрібно викласти палички на решітку, щоб стекли залишки масла.
7. Цукор з'єднати з корицею і ретельно перемішати.
8. Ще теплими, обваляти палички в цукрі з усіх боків.
9. Як зробити солодкі палички ще смачніше? Можна подати їх до столу з шоколадним соусом. Для цього необхідно подрібнити шоколад і з'єднати його з вершками.
10. Нагріти і уварити масу до стану соусу. От і все, подавати до столу такі палички краще ще теплими.