Рецепт Солодкі палички фото

Солодкі палички
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Тісто, Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти

Пропоную вам спробувати дивовижно ніжні, хрусткі і дуже ароматні солодкі палички в домашніх умовах з заварного тіста. Це відмінний варіант десерту для великої компанії.

Цей рецепт приготування солодких паличок родом з Іспанії, де їх називають чуррос. Вони можуть подавати до столу з цукровою пудрою, улюбленим соусом або топінгом, а також згущеним молоком або джемом, наприклад.

  • Шоколад - 100 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Цукор - 120 грам(20 грам в тісто)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 200 грам
  • Рослинна олія - 500 мілілітрів
  • Обкладинка - За смаком
солодкі палички - фото крок 1
1. Для приготування тіста необхідно відправити в невеликий сотейник або каструлю вершкове масло, цукор і щіпку солі. Влити воду і відправити на вогонь.
солодкі палички - фото крок 2
2. Коли масло почне танути, всипати просіяне борошно і почати перемішувати.
солодкі палички - фото крок 3
3. Коли маса стане однорідною, вбити по одному яйця, продовжуючи перемішувати. Це досить простий рецепт солодких паличок, так що з тестом не доведеться довго возитися.
солодкі палички - фото крок 4
4. Далі потрібно нагріти досить велика кількість рослинного масла, так як солодкі палички з домашніх умовах повинні смажитися у фритюрі. Тим часом відправити тісто в кондитерський мішок. Якщо його під рукою не виявилося, можна зробити невеликий зріз в звичайному поліетиленовому пакеті.
солодкі палички - фото крок 5
5. Тільки коли масло як слід розігріти, можна акуратно видавлювати невелику кількість тіста, регулюю довжину паличок, підрізаючи ножицями тісто.
солодкі палички - фото крок 6
6. Після обсмажування потрібно викласти палички на решітку, щоб стекли залишки масла.
солодкі палички - фото крок 7
7. Цукор з'єднати з корицею і ретельно перемішати.
солодкі палички - фото крок 8
8. Ще теплими, обваляти палички в цукрі з усіх боків.
солодкі палички - фото крок 9
9. Як зробити солодкі палички ще смачніше? Можна подати їх до столу з шоколадним соусом. Для цього необхідно подрібнити шоколад і з'єднати його з вершками.
солодкі палички - фото крок 10
10. Нагріти і уварити масу до стану соусу. От і все, подавати до столу такі палички краще ще теплими.

Схожі рецепти