Соковиті відбивні зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб приготувати соковиті відбивні зі свинини, не потрібно бути кулінаром вищої категорії - досить знати кілька нехитрих правил приготування цього смачного страви!
Соковитість відбивних залежить в першу чергу від м'яса - саме тому найсмачніші відбивні виходять зі свинини; ). Курячі теж хороші, але, звичайно, сухуваті.
Для відбивних найкраще підходить філе або шийна частини. Нарізати м'ясо потрібно тільки поперек волокон!
Приготувати відбивні зі свинини можна і без панірування, але все-таки під хрусткою скоринкою вони виходять соковитіше - вона затримує вологу.
Ну і останнє - щоб відбивні вийшли дійсно соковитими і ніжними, їх потрібно на якийсь час замочити в молоці. Навіщо? А ось спробуйте - різницю зрозумієте самі! :)
- Свинина - 500-600 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 1/3 склянки
Отже, м'ясо потрібно нарізати скибками товщиною приблизно 1, 5 см (можна й 2, якщо ви абсолютно впевнені в якості м'яса і любите відбивні з рожевою серединкою).
Затягнути харчовою плівкою і відбити до м'якості.
А тепер занурити в тепле молоко на півгодини.
В цей час ви якраз встигнете підготувати панірувальні сухарі.
Борошно.
І яйця.
Відбивні дістати з молока і обсушити. Посолити, поперчити. Обваляти в борошні, потім занурити в яйця, після чого запанірувати в сухарях.
Смажити в добре розігрітій олії на сильно вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Подавати гарячими.