Рецепт Соковиті котлети зі свинини фото

Соковиті котлети зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Свинячий фарш сам по собі досить жирний, тому приготувати з нього соковиті котлетки найпростіше, але я сьогодні хочу з вами поділитися деякими особливими секретами приготування соковитих свинячих котлет.

Цей рецепт приготування соковитих котлет з свинини, напевно, один з найбільш вдалих, так свининою фарш просто створений для того, щоб з нього готували котлетки, але оскільки він досить жирний, я додаю до нього трохи курячого філе. Ну а якщо ви починаюча господиня, і поки не дуже професійно справляєтеся з котлетної справами, то для вас цей рецепт просто незамінний, адже це по-справжньому безпрограшний варіант. Ці чудові котлетки виходять настільки ніжними і соковитими, що просто таять у роті, і я впевнена, що вони сподобаються всій вашій родині. До того ж ви без праці впораєтеся з приготуванням, так як тут немає абсолютно нічого складного, а ось вам на допомогу мій рецепт соковитих котлет з свинини з фото.

  • М'якоть свиняча - 800 грам
  • Грудка куряча - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Хліб білий сухий - 3 скибочки
  • Масло вершкове заморожене - 70 грам
  • Сухарі паніровочні - - За смаком
  • Масло рослинне - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
соковиті котлети зі свинини - фото крок 1
Порада номер один: для котлет завжди використовуйте тільки черствий хліб. Зрізах з нього скоринку і замочуємо у воді на кілька хвилин. Тепер нам необхідно приготувати фарш, тому ми перекручуємо свинину і курячу грудку через м'ясорубку, а щоб фарш був ще більш ніжним, перекручуємо його ще раз. Часник і цибуля трьом на крупній тертці і додаємо до фаршу, хліб віджимають і так само викладаємо в миску, перчимо фарш. Тепер ретельно перемішуємо всі інгредієнти, це треба робити протягом декількох хвилин, так фарш вийде більш м'яким. Якщо він буде занадто густий, то додайте в нього трохи води.
соковиті котлети зі свинини - фото крок 2
Вершкове масло необхідно попередньо покласти в морозильник. Тепер нарізаємо його на дрібні кубики і викладаємо в фарш, солимо і гарненько перемішуємо. Ставимо приготований фарш на годину в холодильник.
соковиті котлети зі свинини - фото крок 3
Тепер виймаємо фарш з холодильника і починаємо ліпити котлети змоченими у воді руками. Обвалюють кожну котлетку в панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Смажимо спочатку на сильному вогні, поки не з'явиться рум'яна кірочка, а потім зменшуємо вогонь і продовжуємо смажити їх до повної готовності.
соковиті котлети зі свинини - фото крок 4
Якщо ви смажите котлети в декілька заходів, то не забувайте кожного разу міняти масло. Готові котлети відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, а особливо з картопляним пюре. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти