Соєве м'ясо в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соєве м'ясо - бюджетний напівфабрикат, на основі якого можна приготувати багато смачних страв. Я пропоную вам спробувати соєве м'ясо в духовці з картоплею і овочами.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати соєве м'ясо в духовці. Щоб позбутися специфічного соєвого присмаку, обов'язково промийте соєве м'ясо в холодній воді після замочування. Соєві шматочки швидко підсихають в духовці, тому спочатку ми будемо запікати страву під фольгою. Якщо до овочів додати гриби, вийде ще смачніше.
- Соєве м'ясо - 50 грам
- Морква - 1/2 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Майонез пісний - 2-3 Ст. Ложок
- Помідор - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Базилік - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Замочіть соєве м'ясо в окропі на 10-15 хвилин.
Картоплю очистіть і наріжте на великі скибочки. Цибуля наріжте на тонкі пір'я, роздавите зубчик часнику. Помідор, морква і болгарський перець наріжте на скибочки середнього розміру.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, обсмажте пару секунду спеції і часник, щоб вони розкрили аромат. Додайте цибулю та моркву, обсмажте їх до напівготовності.
Додайте болгарський перець і помідор, обсмажте все разом ще 1-2 хвилини. В кінці посоліть за смаком.
Соєве м'ясо промийте в холодній воді і гарненько відіжміть. Замочіть його в соєвому соусі і пісному майонезі.
З'єднайте соєве м'ясо, овочі та картоплю разом, перемішайте. Перекладіть у форму для запікання.
Накрийте форму фольгою, запікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім приберіть фольгу і залиште в духовці ще на 15 хвилин. Перед подачею посипте дрібно порізаним кропом.
Соєве м'ясо в духовці готове, смачного!