Смажене соєве м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм улюбленим рецептом смаженого соєвого м'яса. Соєві шматочки - бюджетний напівфабрикат, який багатий білком і добре насичує. Але не всі вміють його правильно приготувати.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати смажене соєве м'ясо. Ви можете використовувати будь-які спеції за смаком, головне дотримуйтесь техніку приготування. Замість сиропу агави можна взяти будь-який інший підсолоджувач. Соєве м'ясо може бути будь-якого розміру і форми, але великі шматочки готуються трохи довше. Мій рецепт простий і швидкий, а соєве м'ясо виходить дуже смачним!
- Соєве м'ясо - 80 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 10-20 грам
- Перець чилі - За смаком
- Сироп агави - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 1/4 пучка
- Кунжут - За смаком (смажений)
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Соєве м'ясо замочіть в гарячій воді на 10-15 хвилин.
Злийте воду. Промийте соєве м'ясо в холодній воді, потім ретельно відіжміть шматочки. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте трохи рослинного масла. Обсмажте соєве м'ясо до сухої золотистої скоринки. Відкладіть соєві шматочки в сторону.
Подрібніть дрібно часник, імбир і перець чилі. Знову розігрійте чисту сковороду з невеликою кількістю масла. Почніть обсмажувати імбир, через пару секунд додайте часник і чилі. Смажте їх до розкриття аромату.
Влийте в сковороду соєвий соус, воду і сироп агави. Додайте соєві шматочки і тушкуйте до випаровування рідини.
Коли випарується майже весь соус, додайте порубаний зелений лук. Смажте соєві шматочки до повного випаровування рідини.
Перед подачею прикрасьте соєве м'ясо зеленою цибулею і смаженим кунжутом. Приємного вам апетиту!