Сочевиця з limoncik
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт залишається традиційним вже не один десяток років. У Святий Різдвяний вечір саме сочиво стає головним блюдом. Готується воно з різних круп, але прийнято з пшениці.
Кутю прийнято готувати з цільним зерен пшениці з додаванням маку, родзинок, фруктів і горіхів. Мед також є головним компонентом для цієї страви. Його можна використовувати навіть в розтопленому вигляді - як ви любите.
- Пшениця - 1 Склянка
- Мак - 50 грам
- Ізюм - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Горіхи - 100 грам

1. У низці Різдвяних свят головне місце віддають сочиво - традиційному блюду, яке повинно в цей день бути на кожному столі. Готувати будемо його з пшениці з додаванням лимонного соку, Мака, родзинок, меду і горіхів.

2. Замочуємо крупу на пару годин, а краще на ніч у холодній воді. Після цього відправляємо варитися до повної готовності.

3. Беремо мак і заливаємо його окропом. Даємо постояти деякий час.

4. Горіхи подрібнюємо в блендері, але можна залишити і нарізаними - на ваш смак.

5. Проціджуємо мак через сито і додаємо мед. Товкачем перемелює інгредієнти, після чого перемішуємо до однорідного стану.

6. Додаємо лимонний сік. Мед можна розтопити і влити в наше сочиво.

7. Після цього додаємо всі інші інгредієнти і гарненько все перемішуємо.

8. В самому кінці всипаємо родзинки або чорнослив (за смаком).

9. Перекладаємо в святкову салатницю або креманку і подаємо до столу в холодному вигляді. Приємного апетиту і хороших Різдвяних свят!