Рецепт Сочевиця з limoncik фото

Сочевиця з limoncik
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Крупи, Пшоно і пшениця, Лимон
Пісні страви
На святковий стіл
Десерти

Цей рецепт залишається традиційним вже не один десяток років. У Святий Різдвяний вечір саме сочиво стає головним блюдом. Готується воно з різних круп, але прийнято з пшениці.

Кутю прийнято готувати з цільним зерен пшениці з додаванням маку, родзинок, фруктів і горіхів. Мед також є головним компонентом для цієї страви. Його можна використовувати навіть в розтопленому вигляді - як ви любите.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Мак - 50 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Горіхи - 100 грам
сочевиця з limoncik - фото крок 1
1. У низці Різдвяних свят головне місце віддають сочиво - традиційному блюду, яке повинно в цей день бути на кожному столі. Готувати будемо його з пшениці з додаванням лимонного соку, Мака, родзинок, меду і горіхів.
сочевиця з limoncik - фото крок 2
2. Замочуємо крупу на пару годин, а краще на ніч у холодній воді. Після цього відправляємо варитися до повної готовності.
сочевиця з limoncik - фото крок 3
3. Беремо мак і заливаємо його окропом. Даємо постояти деякий час.
сочевиця з limoncik - фото крок 4
4. Горіхи подрібнюємо в блендері, але можна залишити і нарізаними - на ваш смак.
сочевиця з limoncik - фото крок 5
5. Проціджуємо мак через сито і додаємо мед. Товкачем перемелює інгредієнти, після чого перемішуємо до однорідного стану.
сочевиця з limoncik - фото крок 6
6. Додаємо лимонний сік. Мед можна розтопити і влити в наше сочиво.
сочевиця з limoncik - фото крок 7
7. Після цього додаємо всі інші інгредієнти і гарненько все перемішуємо.
сочевиця з limoncik - фото крок 8
8. В самому кінці всипаємо родзинки або чорнослив (за смаком).
сочевиця з limoncik - фото крок 9
9. Перекладаємо в святкову салатницю або креманку і подаємо до столу в холодному вигляді. Приємного апетиту і хороших Різдвяних свят!

Схожі рецепти