Рецепт Сочевиця з цибулею фото

Сочевиця з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Цибуля , Сочевиця , Ріпчаста цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Відмінне блюдо для поста! Готується сочевиця просто, але пара секретів все-таки є! Спробуйте!

Опис приготування:

Для цієї страви краще підійде зелена або коричнева сочевиця. Зерна цих сортів добре зберігають форму і ваше блюдо буде не тільки смачним, але і красивим!

  • Сочевиця зелена - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Чорний перець - За смаком
сочевиця з цибулею - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
сочевиця з цибулею - фото крок 2
Промиту сочевицю, залийте водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зніміть піну, додайте ложку рослинної олії і поставте варити на вогні менше середнього. НЕ солі! При варінні в солоній воді бобові стають твердими.
сочевиця з цибулею - фото крок 3
Цибулю очистіть і тонко наріжте.
сочевиця з цибулею - фото крок 4
Обсмажуйте цибулю в розігрітій олії на середньому вогні. Додати сіль, коли він трохи позолоти. Поперчіть і доведіть до вашого улюбленого кольору.
сочевиця з цибулею - фото крок 5
Спробуйте сочевицю на смак через півгодини тихого кипіння. Якщо вона майже готова, злийте надлишок води. Заправте сочевицю смаженою цибулею, перемішайте. Спробуйте і при необхідності досоліть. Прогрійте сочевицю з цибулею 5 хвилин на мінімальному нагріві, давши можливість просочитися ароматами.
сочевиця з цибулею - фото крок 6
Блюдо подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти