Сочевиця з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо для поста! Готується сочевиця просто, але пара секретів все-таки є! Спробуйте!
Для цієї страви краще підійде зелена або коричнева сочевиця. Зерна цих сортів добре зберігають форму і ваше блюдо буде не тільки смачним, але і красивим!
- Сочевиця зелена - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Промиту сочевицю, залийте водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зніміть піну, додайте ложку рослинної олії і поставте варити на вогні менше середнього. НЕ солі! При варінні в солоній воді бобові стають твердими.
Цибулю очистіть і тонко наріжте.
Обсмажуйте цибулю в розігрітій олії на середньому вогні. Додати сіль, коли він трохи позолоти. Поперчіть і доведіть до вашого улюбленого кольору.
Спробуйте сочевицю на смак через півгодини тихого кипіння. Якщо вона майже готова, злийте надлишок води. Заправте сочевицю смаженою цибулею, перемішайте. Спробуйте і при необхідності досоліть. Прогрійте сочевицю з цибулею 5 хвилин на мінімальному нагріві, давши можливість просочитися ароматами.
Блюдо подавайте гарячим. Смачного!