Сморчки на сковороде
(покроковий рецепт з фото)
Ці весняні гриби дуже цінувалися в давнину, та й зараз досвідчені грибники збирають і з задоволенням готують їх. Хочете поласувати цими грибочками? Приготуйте їх смачно за цим рецептом.
Зморшки - перші лісові гриби, адже ростуть вони навесні. Досвідчені грибники саме в цю пору і починають "тихе полювання" . Гриби ці готувати нескладно, але їх треба дуже ретельно промивати від піску. Рецептів приготування цих смачних грибів багато, з них готують і суп, і соуси, додають до м'яса. Я ж розповім вам, як приготувати сморчки на сковороді: швидко, просто і смачно.
- Сморчки - 300-400 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Гриби замочуємо в холодній воді хвилин на 20-30.
Потім промиваємо під проточною водою і викладаємо в каструлю. Заливаємо літр холодної води, додаємо сіль і відварюємо гриби з моменту закипання хвилин 5-7.
Зливаємо воду з відварених грибів, ще раз ретельно прополощіть їх під проточною водою і підсушити.
Потім разрежем гриби навпіл або на 4 частини, якщо у вас великі гриби.
Розігріваємо на середньому вогні сковороду з вершковим маслом.
Гриби обвалюють в борошні.
І викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.
От і все, гриби готові. Можна подавати з будь-яким гарніром або з'їсти просто так .