Рецепт Сморчки на сковороде фото

Сморчки на сковороде
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Гриби , Вершкове масло , Сморчки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ці весняні гриби дуже цінувалися в давнину, та й зараз досвідчені грибники збирають і з задоволенням готують їх. Хочете поласувати цими грибочками? Приготуйте їх смачно за цим рецептом.

Опис приготування:

Зморшки - перші лісові гриби, адже ростуть вони навесні. Досвідчені грибники саме в цю пору і починають"тихе полювання" . Гриби ці готувати нескладно, але їх треба дуже ретельно промивати від піску. Рецептів приготування цих смачних грибів багато, з них готують і суп, і соуси, додають до м'яса. Я ж розповім вам, як приготувати сморчки на сковороді: швидко, просто і смачно.

  • Сморчки - 300-400 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
сморчки на сковороде - фото крок 1
Гриби замочуємо в холодній воді хвилин на 20-30.
сморчки на сковороде - фото крок 2
Потім промиваємо під проточною водою і викладаємо в каструлю. Заливаємо літр холодної води, додаємо сіль і відварюємо гриби з моменту закипання хвилин 5-7.
сморчки на сковороде - фото крок 3
Зливаємо воду з відварених грибів, ще раз ретельно прополощіть їх під проточною водою і підсушити.
сморчки на сковороде - фото крок 4
Потім разрежем гриби навпіл або на 4 частини, якщо у вас великі гриби.
сморчки на сковороде - фото крок 5
Розігріваємо на середньому вогні сковороду з вершковим маслом.
сморчки на сковороде - фото крок 6
Гриби обвалюють в борошні.
сморчки на сковороде - фото крок 7
І викладаємо на сковороду.
сморчки на сковороде - фото крок 8
Обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.
сморчки на сковороде - фото крок 9
От і все, гриби готові. Можна подавати з будь-яким гарніром або з'їсти просто так .

Схожі рецепти