Смажені сморчки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Смажені сморчки в сметані - дуже просте в приготуванні блюдо, моє улюблене з зморшків. Якщо вам пощастило набрати їх - рецепт зморшків в сметані буде до речі
Пропоную вам приготувати смажені сморчки в сметані. Такі грибочки можна подавати і як самостійне блюдо, і з яким-небудь гарніром. Крім того, ви можете використовувати їх в якості начинки для пиріжків. Загалом, блюдо багатофункціональне, смачне і швидко готується!
Майте на увазі, що перед тим, як готувати сморчки, їх потрібно обов'язково почистити, промити і замочити в холодній воді мінімум на 1 час. Далі варити в підсоленій воді 20-25 хвилин. Відвар потрібно злити і тільки після цього можна готувати сморчки.
- Сморчки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 150 грам (жирна)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. В інструкції приготування Ви вже прочитали, як потрібно підготувати сморчки до того, щоб готувати з них якесь блюдо. Приступимо безпосередньо до процесу приготування страви. Отже, відварені гриби віджимають і залишаємо в друшляку.
2. Цибулю дрібно нарізаємо.
3. Потім обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору.
4. Викладаємо його на тарілку.
5. У цій же сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо нарізані сморчки.
6. Додаємо до грибів цибулю.
7. Далі вливаємо 4 ст. Ложки сметани. Солимо, перчим. Перемішуємо все, накриваємо кришкою і залишаємо блюдо гаситися ще 5 хвилин.
8. Смажені сморчки в сметані готові! Перед подачею до столу прикрасьте страву зеленню. Пальчики оближеш!