Рецепт Сметанний соус з часником фото

Сметанний соус з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 10 хв.

До вашого відома, сметанний соус з часником в домашніх умовах ви повинні приготувати хоча б тому, що це базовий соус у всіх кухнях світу. Воно й не дивно - просто, економно, швидко і смачно!

Опис приготування:

Насправді, цей класичний рецепт сметанному соусі з часником легко трансформується, дивлячись що ви збираєтеся готувати. Так, наприклад, якщо подавати будете до страв з м'яса, - можна додати часнику побільше, якщо ж ви готуєте рибу, можна замість базиліка додати спеції для риби. Ну а сам же по собі цей соус має дуже пряний смак і насичений аромат, тому багато його на порцію не потрібно.

1. Для початку часник очистимо від лушпиння і пропустимо через прес.

2. У мисочку з давленим часником додаємо сметану і майонез, і ретельно перемішати.

3. Базилік додаємо до соусу. Хоча так як зараз літо, ви цілком можете додати свіжі листочки базиліку, дрібно їх порізавши, а так само будь-яку іншу зелень.

Готово! Можете перемішувати і подавати! погодьтеся, соусами наші господині чомусь часто нехтують, хоча адже немає більш простого способу урізноманітнити і поглибити смак ваших страв. Так що не відкладайте експерименти, адже тепер дізнався, як зробити сметанний Соук з з часником в домашніх умовах.


  • Крем - 100 грам
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Насправді, цей класичний рецепт сметанному соусі з часником легко трансформується, дивлячись що ви збираєтеся готувати. Так, наприклад, якщо подавати будете до страв з м'яса, - можна додати часнику побільше, якщо ж ви готуєте рибу, можна замість базиліка додати спеції для риби. Ну а сам же по собі цей соус має дуже пряний смак і насичений аромат, тому багато його на порцію не потрібно.

1. Для початку часник очистимо від лушпиння і пропустимо через прес.

2. У мисочку з давленим часником додаємо сметану і майонез, і ретельно перемішати.

3. Базилік додаємо до соусу. Хоча так як зараз літо, ви цілком можете додати свіжі листочки базиліку, дрібно їх порізавши, а так само будь-яку іншу зелень.

Готово! Можете перемішувати і подавати! погодьтеся, соусами наші господині чомусь часто нехтують, хоча адже немає більш простого способу урізноманітнити і поглибити смак ваших страв. Так що не відкладайте експерименти, адже тепер дізнався, як зробити сметанний Соук з з часником в домашніх умовах.

Схожі рецепти