Смажені креветки в гострому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите морепродукти і вам до душі страви в азіатському стилі, тоді ні в якому разі не проходьте повз Я хочу навчити вас готувати смажені креветки в гострому маринаді. Запам'ятовуйте!
Подавати такі креветки можна з відвареним рисом, доповнивши овочами та солодкими ананасами, наприклад, або ж використовувати як інгредієнт для салату. Кількість чилі, звичайно ж, можна зменшити, проте маринад однозначно повинен бути пікантним. Наполягати перед смаженням морепродукти рекомендую мінімум хвилин 25, але можна залишити в холодильнику і на більш тривалий термін.
- Креветки - 450 грам (очищені)
- Вапно - 2 штуки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ трохи для смаження)
- Мелений чилі - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
1. Всі інгредієнти для маринаду (сік лайма, соєвий соус, олія, подрібнений часник і чилі) з'єднайте в глибокій мисочці.
2. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
3. Додайте очищені креветки, перемішайте і залиште в холодильнику маринуватися.
4. Розігрійте на сковороді трішки олії. Викладіть креветки.
5. Смажте кілька хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
6. Смажені креветки в гострому маринаді - це неймовірно смачно і зовсім нескладно. Обов'язково спробуйте повторити рецепт!