Яловичина в гострому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям м'ясних страв пропоную рецепт приготування яловичини в гострому соусі. М'ясо виходить ніжним і в міру гострим. Приготування страви не вимагає багато часу і сил. Спробуйте, вам сподобається!
Даний рецепт приготування яловичини в гострому соусі не є класичним. Він є одним з найпростіших і швидких - навіть маринування триває не більше години.
- Яловичина - 450 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 800 грам
- Крем - 200 грам
- Часник - 5 зубчиків(3 для маринаду, 2 для соусу)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Оцет винний - 1/4 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком
- Перець чорний молоти - За смаком
- Сіль - За смаком

Промиваємо яловичину в холодній воді і розрізаємо на невеликі шматочки.

Часник натираємо. Наливаємо в миску з водою укус і гірчицю. Додаємо часник і чорний перець. Все перемішуємо. У маринад кладемо м'ясо і залишаємо в холодильнику на годину.

Лук очищаємо від лушпиння і ріжемо на кільця.

Помідори залишаємо в гарячій воді на кілька хвилин. Після цього буде легше ножем зрізати шкірку. Ми залишаємо помідори в блендері і розмішуємо до стану кашки. Якщо немає блендера, можна скористатися м'ясорубкою.

Через годину обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі протягом 5 хвилин.

Починаємо обсмажувати цибулю на середньому вогні. Коли він стане м'яким, додаємо 2 зубчики часнику, пропущених через прес або подрібнених.

Додаємо помідорні масу з блендера, сметану, базилік, сіль, перець і тушкуємо все протягом 2-3 хвилин.

Додаємо в сковороду м'ясо і тушкуємо ще 5-10 хвилин до готовності. Яловичину можна подавати до столу.