Смажена мойва з гарніром
(покроковий рецепт з фото)
Мойва смажиться дуже швидко, і до неї на гарнір підійде будь-яка каша, макаронні вироби або картопляне пюре (як в даному рецепті). Найчастіше мойва смажиться саме таким класичним способом.
Мойву приготувати можна на сковороді або в духовці, як захочете. У духовці вона буде менш жирної. До неї підходять будь-які вершковий соуси, а також звичайна і всіма улюблена кабачкова ікра. Мойва - джерело вітамінів, як і будь-яка інша риба сімейства лососевих: вітаміни групи В, калій, натрій і жирні кислоти Омега-3. Ця риба дуже добре засвоюється і швидко готується.
- Мойва - 0, 5 кілограма
- Борошно - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Ця маленька відома всім рибка сімейства корюшкових - відмінна альтернатива будь-морській рибі. Незважаючи на її вартість, мойва не поступається за смаком іншим видам морських риб. У ній 23% білка, вона швидко смажиться і дуже легко засвоюється. Отже, для початку нам потрібно помити і дати стекти зайвої рідини.
2. Обвалюють кожну рибку в борошні з усіх боків. Тим часом наливаємо на сковороду олію і розпалюються сковорідку.
3. Відразу смажимо з одного боку, а потім з іншого боку. Ступінь підсмажування визначайте самі.
4. Смажити рибу потрібно обов'язково на розпеченому рослинному маслі, інакше вона розвалиться. Ще один важливий момент: соліть її тоді, коли переверне на зворотну сторону.
5. Перевертайте і викладайте рибу на тарілку за допомогою двох вилок, так зручно і перевірено часом і досвідом. Поки смажилася рибка, можна приготувати будь-який гарнір. У нас сьогодні буде картопляне пюре.
6. Разом з картоплею вийшов прекрасний кулінарний тандем! До мойві добре підходить пшенична каша і будь-які макаронні вироби. Ще з нею добре поєднується кабачкова ікра.