Смажена мойва
(покроковий рецепт з фото)
Мойва - це дрібна морська риба. Її часто готують в клярі, в паніровці на сковороді. Її їдять, як насіння. Вона смачна і недорога, звідси до неї приходить подібне кохання. Розповім, як приготувати смажену мойву.
Крім обсмажування з мойви частенько роблять домашні рибні консерви: її гасять в духовці в томаті або вершковому соусі. Рибка дуже смачна, дешева і готується дуже швидко. У процесі приготування маленькі кістки пропарюють, тому немає особливої метушні з їх видаленням.
- Мойва - 12 штук
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - За смаком
1
Мойву заздалегідь почистіть внутрішню частину від нутрощів (якщо потрібно).
2
Змішайте борошно з сіллю і чорним меленим перцем, кожну рибку обваляйте з двох сторін у борошні.
3
Тим часом розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть рибку, обсмажуйте її до утворення хрусткої скоринки.
4
Зніміть рибку з вогню і полийте лимонним соком, подавайте з гарніром з відвареної картоплі.