Мойва, смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене ароматний рибний вечерю! А ви знаєте, як швидко посмажити цю рибку? Хочу поділитися секретом, як приготувати мойву, смажену на сковороді, з хрусткою скоринкою красиво і смачно!
Щоб рибка була хрусткою і смачною, смажте її цілком! Так, так, не потрібно потрошити її. Вимийте ретельно і обсушити, запаніруйте в борошні і смажте, все просто! У вас вийде ідеально золотиста хрустка смажена рибка до будь-якого гарніру.
- Мойва - 500 грам
- Борошно - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Приправа для риби - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти. Рибу заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Вимийте і покладіть на друшляк, щоб стекла добре вода. Не потрібно потрошити рибу, інакше при смаженні весь внутрішній жир піде.
Борошно змішайте з сіллю і спеціями.
Рибку панірують у борошні з усіх боків.
Поставте сковороду на плиту, розігрійте масло. Викладайте мойву і смажте на повільному вогні до золотистої скоринки. Не поспішайте перевертати рибу, нехай вона добре підсмажиться спочатку з одного боку, потім з іншого.
Смажена мойва на сковороді готова! Подавайте рибку з овочами і зеленню. Приємного!