Смажена локшина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Тайська локшина за цим рецептом виходить менш гострою, ніж інші страви цієї кухні. І, якщо вам хочеться пікантного, але не палючого страви, то дивіться, як приготувати смажену локшину з овочами!
Локшина смажена може бути різною, зазвичай в тайської кухні використовують рисову локшину. Вона може бути тонкою або широкої. Мені подобається готувати з широкою локшиною, її зручно їсти. До речі, щоб приготувати смажену локшину з овочами ви можете крім овочів додати грибочків або курки в блюдо. В оригіналі це блюдо називається "рат на", де "щур" - це лапша, а "на" - поливати.
- Рисова локшина - 400 грам
- Sparzha - 50 грам
- Брокколі - 50 грам
- Кольорова капуста - 50 грам
- Морквина - 50 грам
- Міні-кукурудза - 100 грам
- Листова капуста калі - 150 грам
- Устричний соус - 3 Ст. Ложки
- Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2-3 чайних ложок
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок (для смаження )
- Вода - 1, 5-2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Рисову локшину замочіть в холодній воді на кілька хвилин, щоб вона стала м'якою. Якщо смужки локшини занадто широкі, можете їх порізати ножем або кухонними ножицями на більш тонкі смужки.
Візьміть вок (або глибоку сковороду з тонким дном), налийте олії рослинного і розігрійте. Потім додайте замочену локшину (воду, зрозуміло, злийте).
Додайте соєвий соус і, помішуючи, смажте лапшу хвилин 5.
Обсмажену локшину відставте в сторону, а поки приготуйте овочі і соус.
Овочі поріжте: морквину кружечками, міні-кукурудзу і спаржу - соломкою, капусту калі поріжте широко на смужки (за типом локшини), а брокколі і цвітну капусту розділите на суцвіття.
Овочі поріжте: морквину кружечками, міні-кукурудзу і спаржу - соломкою, капусту калі поріжте широко на смужки (за типом локшини), а брокколі і цвітну капусту розділите на суцвіття.
Обсмажте в воке овочі до напівготовності, рекомендую спочатку додати моркву і кукурудзу: вони готуються довше.
Потім додайте брокколі, кольорову капусту, корязик капуста, спаржу. Влийте устричний соус і посоліть.
Поки обсмажуються овочі, розведіть борошно в невеликій кількості води, а решту воду додайте на сковороду до овочів.
Потім розведену у воді борошно додайте теж до овочів. Помішуючи, готуйте, поки не загусне. Можете поперчити за смаком.
Подавайте готову смажену локшину, полив зверху соусом і виклавши овочі. Виходить гаряче блюдо з легкої підливою. Можете посипати зеленню подрібненої або спеціями приправити. Смачного!