Рецепт Смажена локшина з овочами фото

Смажена локшина з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Брокколі , Локшина , Кукурудза
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Тайська локшина за цим рецептом виходить менш гострою, ніж інші страви цієї кухні. І, якщо вам хочеться пікантного, але не палючого страви, то дивіться, як приготувати смажену локшину з овочами!

Опис приготування:

Локшина смажена може бути різною, зазвичай в тайської кухні використовують рисову локшину. Вона може бути тонкою або широкої. Мені подобається готувати з широкою локшиною, її зручно їсти. До речі, щоб приготувати смажену локшину з овочами ви можете крім овочів додати грибочків або курки в блюдо. В оригіналі це блюдо називається"рат на" , де "щур" - це лапша, а "на" - поливати.

  • Рисова локшина - 400 грам
  • Sparzha - 50 грам
  • Брокколі - 50 грам
  • Кольорова капуста - 50 грам
  • Морквина - 50 грам
  • Міні-кукурудза - 100 грам
  • Листова капуста калі - 150 грам
  • Устричний соус - 3 Ст. Ложки
  • Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 2-3 чайних ложок
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок (для смаження )
  • Вода - 1, 5-2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
смажена локшина з овочами - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Рисову локшину замочіть в холодній воді на кілька хвилин, щоб вона стала м'якою. Якщо смужки локшини занадто широкі, можете їх порізати ножем або кухонними ножицями на більш тонкі смужки.
смажена локшина з овочами - фото крок 2
Візьміть вок (або глибоку сковороду з тонким дном), налийте олії рослинного і розігрійте. Потім додайте замочену локшину (воду, зрозуміло, злийте).
смажена локшина з овочами - фото крок 3
Додайте соєвий соус і, помішуючи, смажте лапшу хвилин 5.
смажена локшина з овочами - фото крок 4
Обсмажену локшину відставте в сторону, а поки приготуйте овочі і соус.
Овочі поріжте: морквину кружечками, міні-кукурудзу і спаржу - соломкою, капусту калі поріжте широко на смужки (за типом локшини), а брокколі і цвітну капусту розділите на суцвіття.
смажена локшина з овочами - фото крок 5
Обсмажте в воке овочі до напівготовності, рекомендую спочатку додати моркву і кукурудзу: вони готуються довше.
смажена локшина з овочами - фото крок 6
Потім додайте брокколі, кольорову капусту, корязик капуста, спаржу. Влийте устричний соус і посоліть.
смажена локшина з овочами - фото крок 7
Поки обсмажуються овочі, розведіть борошно в невеликій кількості води, а решту воду додайте на сковороду до овочів.
смажена локшина з овочами - фото крок 8
Потім розведену у воді борошно додайте теж до овочів. Помішуючи, готуйте, поки не загусне. Можете поперчити за смаком.
смажена локшина з овочами - фото крок 9
Подавайте готову смажену локшину, полив зверху соусом і виклавши овочі. Виходить гаряче блюдо з легкої підливою. Можете посипати зеленню подрібненої або спеціями приправити. Смачного!

Схожі рецепти