Рецепт Смажена локшина з овочами фото

Смажена локшина з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі, Брокколі, Локшина, Кукурудза
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тайська локшина за цим рецептом виходить менш гострою, ніж інші страви цієї кухні. І, якщо вам хочеться пікантного, але не палючого страви, то дивіться, як приготувати смажену локшину з овочами!

Локшина смажена може бути різною, зазвичай в тайської кухні використовують рисову локшину. Вона може бути тонкою або широкої. Мені подобається готувати з широкою локшиною, її зручно їсти. До речі, щоб приготувати смажену локшину з овочами ви можете крім овочів додати грибочків або курки в блюдо. В оригіналі це блюдо називається "рат на", де "щур" - це лапша, а "на" - поливати.

  • Рисова локшина - 400 грам
  • Sparzha - 50 грам
  • Брокколі - 50 грам
  • Кольорова капуста - 50 грам
  • Морквина - 50 грам
  • Міні-кукурудза - 100 грам
  • Листова капуста калі - 150 грам
  • Устричний соус - 3 Ст. Ложки
  • Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 2-3 чайних ложок
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок (для смаження )
  • Вода - 1, 5-2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
смажена локшина з овочами - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Рисову локшину замочіть в холодній воді на кілька хвилин, щоб вона стала м'якою. Якщо смужки локшини занадто широкі, можете їх порізати ножем або кухонними ножицями на більш тонкі смужки.
смажена локшина з овочами - фото крок 2
Візьміть вок (або глибоку сковороду з тонким дном), налийте олії рослинного і розігрійте. Потім додайте замочену локшину (воду, зрозуміло, злийте).
смажена локшина з овочами - фото крок 3
Додайте соєвий соус і, помішуючи, смажте лапшу хвилин 5.
смажена локшина з овочами - фото крок 4
Обсмажену локшину відставте в сторону, а поки приготуйте овочі і соус.
Овочі поріжте: морквину кружечками, міні-кукурудзу і спаржу - соломкою, капусту калі поріжте широко на смужки (за типом локшини), а брокколі і цвітну капусту розділите на суцвіття.
смажена локшина з овочами - фото крок 5
Обсмажте в воке овочі до напівготовності, рекомендую спочатку додати моркву і кукурудзу: вони готуються довше.
смажена локшина з овочами - фото крок 6
Потім додайте брокколі, кольорову капусту, корязик капуста, спаржу. Влийте устричний соус і посоліть.
смажена локшина з овочами - фото крок 7
Поки обсмажуються овочі, розведіть борошно в невеликій кількості води, а решту воду додайте на сковороду до овочів.
смажена локшина з овочами - фото крок 8
Потім розведену у воді борошно додайте теж до овочів. Помішуючи, готуйте, поки не загусне. Можете поперчити за смаком.
смажена локшина з овочами - фото крок 9
Подавайте готову смажену локшину, полив зверху соусом і виклавши овочі. Виходить гаряче блюдо з легкої підливою. Можете посипати зеленню подрібненої або спеціями приправити. Смачного!

Схожі рецепти