Смажена локшина з куркою та креветками
(покроковий рецепт з фото)
Для цієї страви використовуйте яєчну локшину, попередньо відваріть її, потім обсмажте з іншими інгредієнтами в сковороді. Розповім, як приготувати смажену локшину з куркою та креветками.
Можна використовувати тільки курку або тільки креветки. З морепродуктів можна використовувати гребінці, мідії, а замість курки можна покласти свинину, яловичину або індиче м'ясо. Локшину варто подавати відразу, поки вона ще гаряча.
- Яєчна локшина - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Свічкові горіхи підсмажені - 2 штуки (або макадамії )
- Білий перець - 0, 5 Ст. Ложки (горошком)
- Куряча грудка - 100 грам
- Креветки - 100 грам
- Капуста - 50 грам
- Паростки квасолі - 100 грам
- Зелена цибуля - 3 штуки
- Селера - 30 грам
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 0, 5-1 склянки
1. Відваріть локшину майже до готовності, для цього зменшіть час приготування в 2 рази. Після приготування відкладіть локшину в сторону.
2. Очистіть креветки і відкладіть їх в сторону.
3. Промийте курячу грудку і наріжте її невеликими кубиками.
4. Допомога в чистоті і kapustu, тонко її наріжте.
5. Підготуйте селера і зелений лук, для цього помийте їх поріжте.
6. У ступці подрібніть за допомогою маточки часник, білий перець і горіхи.
7. Розігрійте вок з рослинним маслом на середньому вогні, обсмажте на ньому суміш з часнику, перцю і горіхів протягом 30 секунд.
8. Через півхвилини додайте в вок курячу грудку і креветки.
9. Обсмажуйте інгредієнти, періодично помішуючи. Влийте в вок соєвий соус, продовжуйте перемішувати.
10. Влийте в вок курячий бульйон, зменшіть температуру і продовжуйте готувати, поки не википить третина рідини.
11. Додайте в вок капусту, зменшіть вогонь і готуйте 2-3 хвилини.
12. Помістіть в вок локшину, збільште вогонь і добре перемішайте.
13. Додайте в сковороду паростки квасолі, перемішайте.
14. Киньте в вок подрібнену зелену цибулю і селеру, зніміть з вогню.
15. Викладіть локшину в тарілку і відразу подавайте її до столу.