Локшина по-сінгапурськи з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю азіатську кухню, тому хочу вам розповісти, як приготувати локшину по-сінгапурськи з креветками. Дане блюдо відмінно підходить для легкої вечері, готується досить швидко і легко.
Подавати блюдо потрібно гарячим, прикрасивши його свіжою зеленню і кунжутним насінням.
Курка використовується в цій страві для ситності. В принципі, можна обійтися і без неї. Ніг тоді креветок краще взяти більше і використовувати більше соєвого соусу.
- Локшина рисова - 200 грам
- Креветки - 300 грам
- Куряче філе - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Імбир - 10 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Каррі - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком
Для початку потрібно замаринувати куряче філе. Для цього наріжте його невеликими шматочками, додайте до нього соєвий соус, куряче яйце і трохи приправи каррі. Залиште курку в маринаді на 20 хвилин, а потім обсмажте м'ясо до готовності на сковороді, змащеній олією.
Залийте рисову локшину водою і залиште на час, потрібний за інструкцією. А тим часом займіться приготуванням овочів. Часник, цибуля і імбир дрібно наріжте, а потім обсмажте на сковороді на олії до золотистої скоринки.
Креветки відварити в окропі 3-4 хвилини, а потім обсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Після на цій же сковороді обсмажте локшину, поки вона не придбає ніжний коричневий відтінок.
З'єднайте всі інгредієнти разом на сковороді, поперчіть за смаком і перемішайте. Обсмажте протягом декількох хвилин. За бажанням можете додати трохи соєвого соусу.