Скумбрія, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія, запечена з картоплею, - це ситне і недороге блюдо, яким можна побалувати себе і свою сім'ю в будні чи свята.
1. Рецепт приготування скумбрії, запеченої з картоплею, починається з вибору якісної риби. Свіжу рибку потрібно вимити, почистити, видалити всі кістки і порізати на невеликі шматочки.
2. Картоплю помити, почистити і порізати кружальцями. Добре посолити і за бажанням поперчити.
3. Цибулю дрібно нарізати кубиками. Можна попередньо його замаринувати.
4. Дно дека змастити маслом і викласти тонким шаром картоплі. Потім викласти цибулю і лавровий лист. Зверху розкласти шматочки скумбрії і закрити залишилися картоплею. Щоб картопля не підгорав, налити трохи овочевого бульйону.
5. Багато хто не знає як зробити скумбрію запечену з картоплею ніжною, але із золотистою скоринкою. Для цього достатньо на перші 30 хвилин накрити форму фольгою, а потім зняти її і довести картоплю до рум'яності.
6. Перед подачею можна прикрасити зеленню або свіжими помідорами.
- Скумбрія - 1 штука
- Картопля - 0.5 кілограма
- Цибулина - 1 штука (можна використовувати мариновану цибулю)
- Овочевий бульйон - 0.5 склянки
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка - 1 Чайна ложка (за бажанням можна замінити кропом або базиліком. )
2. Картоплю помити, почистити і порізати кружальцями. Добре посолити і за бажанням поперчити.
3. Цибулю дрібно нарізати кубиками. Можна попередньо його замаринувати.
4. Дно дека змастити маслом і викласти тонким шаром картоплі. Потім викласти цибулю і лавровий лист. Зверху розкласти шматочки скумбрії і закрити залишилися картоплею. Щоб картопля не підгорав, налити трохи овочевого бульйону.
5. Багато хто не знає як зробити скумбрію запечену з картоплею ніжною, але із золотистою скоринкою. Для цього достатньо на перші 30 хвилин накрити форму фольгою, а потім зняти її і довести картоплю до рум'яності.
6. Перед подачею можна прикрасити зеленню або свіжими помідорами.