Рецепт Скумбрія, запечена з картоплею фото

Скумбрія, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Скумбрія
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Скумбрія, запечена з картоплею, - це ситне і недороге блюдо, яким можна побалувати себе і свою сім'ю в будні чи свята.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування скумбрії, запеченої з картоплею, починається з вибору якісної риби. Свіжу рибку потрібно вимити, почистити, видалити всі кістки і порізати на невеликі шматочки.

2. Картоплю помити, почистити і порізати кружальцями. Добре посолити і за бажанням поперчити.

3. Цибулю дрібно нарізати кубиками. Можна попередньо його замаринувати.

4. Дно дека змастити маслом і викласти тонким шаром картоплі. Потім викласти цибулю і лавровий лист. Зверху розкласти шматочки скумбрії і закрити залишилися картоплею. Щоб картопля не підгорав, налити трохи овочевого бульйону.

5. Багато хто не знає як зробити скумбрію запечену з картоплею ніжною, але із золотистою скоринкою. Для цього достатньо на перші 30 хвилин накрити форму фольгою, а потім зняти її і довести картоплю до рум'яності.

6. Перед подачею можна прикрасити зеленню або свіжими помідорами.


  • Скумбрія - 1 штука
  • Картопля - 0.5 кілограма
  • Цибулина - 1 штука (можна використовувати мариновану цибулю)
  • Овочевий бульйон - 0.5 склянки
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Петрушка - 1 Чайна ложка (за бажанням можна замінити кропом або базиліком. )
1. Рецепт приготування скумбрії, запеченої з картоплею, починається з вибору якісної риби. Свіжу рибку потрібно вимити, почистити, видалити всі кістки і порізати на невеликі шматочки.

2. Картоплю помити, почистити і порізати кружальцями. Добре посолити і за бажанням поперчити.

3. Цибулю дрібно нарізати кубиками. Можна попередньо його замаринувати.

4. Дно дека змастити маслом і викласти тонким шаром картоплі. Потім викласти цибулю і лавровий лист. Зверху розкласти шматочки скумбрії і закрити залишилися картоплею. Щоб картопля не підгорав, налити трохи овочевого бульйону.

5. Багато хто не знає як зробити скумбрію запечену з картоплею ніжною, але із золотистою скоринкою. Для цього достатньо на перші 30 хвилин накрити форму фольгою, а потім зняти її і довести картоплю до рум'яності.

6. Перед подачею можна прикрасити зеленню або свіжими помідорами.

Схожі рецепти