Скумбрія з сиром, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках нескладного, але апетитного і класного основного блюда не проходьте повз і зверніть увагу на цей рецепт приготування скумбрії з сиром, запеченої в духовці.
Хочу запропонувати вам дуже оригінальний варіант, як приготувати скумбрію з сиром, запечену в духовці, неймовірно хрусткої і пікантною. Крім часнику і зелені ви можете використовувати в рецепт найрізноманітніші спеції, сушені трави, а також доповнити все соусом, наприклад. Така рибка прекрасно підійде до будь-якого гарніру, а також до овочів. Відмінний варіант смачного обіду або вечері для всієї родини.
- Скумбрія - 1 штука
- Сир - 70-100 грам
- Зелень - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-3 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Насамперед потрібно вимити і очистити від нутрощів рибку, видаліть кісточки. Додати сіль файл за смаком, збризніть соком лимона з усіх боків.
2. На сковороду або гриль налийте трохи олії і викладіть філе. На сильному вогні обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки (саме завдяки попередній обсмажуванні скумбрія з сиром, запечена в духовці в домашніх умовах, буде хрусткою і ніжною всередині).
3. Після обсмажування перекладіть її у жароміцних форму, змащену невеликою кількістю масла. Паралельно розігрійте духовку до 190 градусів.
4. Поки обсмажується рибка, натріть на тертці сир. Вимийте і висушіть свіжу зелень, очистіть часник. Дуже зручно робити це в блендері. Додайте щіпку солі, перцю, ложку оливкової олії і сік лимона. Подрібніть все.
5. Ось така апетитна маса виходить. При бажанні можна додати трохи вершкового масла, наприклад, або майонез.
6. Викладіть її на рибку. Ось і весь секрет, як приготувати скумбрію з сиром, запечену в духовці. Через 10-13 хвилин блюдо можна буде подавати до столу.
Смачного!
Смачного!