Скумбрія, запечена з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рибка - це не тільки корисно, але і шалено смачно. Хочу запропонувати вам дуже простий і цікавий варіант, як приготувати скумбрію, запечену з сиром і грибочками. Не складно, апетитно і ситно!
Цей рецепт гарний тим, що рибку дуже зручно подавати до столу і є, так що блюдо чудово підійде і для дітей, які не завжди можуть ретельно вибирати кісточки. Крім духовки, для приготування такої скумбрії можна використовувати також мультиварку або навіть гриль, наприклад. Що стосується грибів, то їх можна і не додавати або ж замінити овочами за смаком, наприклад.
- Скумбрія - 1 штука
- Спеції для риби - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сир - 200 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Гриби - 100 грам (по бажанню)
1. Насамперед вимийте рибку, очистіть її від нутрощів, видаліть голову.
2. Відріжте плавники, а після акуратно виріжте хребет і видаліть кісточки.
3. В результаті вийде ось таке чисте філе.
4. Лист фольги змастіть трохи рослинним маслом. Викладіть філе, посоліть його за смаком, додайте спеції. Можна використовувати сушені трави, наприклад, або готові набори приправ для риби.
5. Прекрасно із запеченою скумбрією поєднуються грибочки. Вимийте їх, обсушити і наріжте тонкими пластинками. Підсолити злегка і поперчіть. Викладіть зверху риби.
6. Натріть сир, рясно присипте їм зверху. Акуратно загорніть фольгу, щоб вийшов конверт. Викладіть на деко або у жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
7. Запікається скумбрія досить швидко, близько 20-25 хвилин. Потім можна акуратно перевірити її готовність. Відмінне блюдо на кожен день і навіть на святковий стіл!