Рецепт Скумбрія, запечена з сиром фото

Скумбрія, запечена з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Скумбрія
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рибка - це не тільки корисно, але і шалено смачно. Хочу запропонувати вам дуже простий і цікавий варіант, як приготувати скумбрію, запечену з сиром і грибочками. Не складно, апетитно і ситно!

Опис приготування:

Цей рецепт гарний тим, що рибку дуже зручно подавати до столу і є, так що блюдо чудово підійде і для дітей, які не завжди можуть ретельно вибирати кісточки. Крім духовки, для приготування такої скумбрії можна використовувати також мультиварку або навіть гриль, наприклад. Що стосується грибів, то їх можна і не додавати або ж замінити овочами за смаком, наприклад.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Спеції для риби - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Сир - 200 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Гриби - 100 грам (по бажанню)
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 1
1. Насамперед вимийте рибку, очистіть її від нутрощів, видаліть голову.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 2
2. Відріжте плавники, а після акуратно виріжте хребет і видаліть кісточки.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 3
3. В результаті вийде ось таке чисте філе.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 4
4. Лист фольги змастіть трохи рослинним маслом. Викладіть філе, посоліть його за смаком, додайте спеції. Можна використовувати сушені трави, наприклад, або готові набори приправ для риби.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 5
5. Прекрасно із запеченою скумбрією поєднуються грибочки. Вимийте їх, обсушити і наріжте тонкими пластинками. Підсолити злегка і поперчіть. Викладіть зверху риби.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 6
6. Натріть сир, рясно присипте їм зверху. Акуратно загорніть фольгу, щоб вийшов конверт. Викладіть на деко або у жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
скумбрія, запечена з сиром - фото крок 7
7. Запікається скумбрія досить швидко, близько 20-25 хвилин. Потім можна акуратно перевірити її готовність. Відмінне блюдо на кожен день і навіть на святковий стіл!

Схожі рецепти