Рецепт Скумбрія з апельсинами запечена фото

Скумбрія з апельсинами запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Всім любителям риби така скумбрія повинна сподобатися. Ніжна біла м'якоть риби з ароматом апельсина, хурми і часнику.

Скумбрія - відмінна промислова риба з білою щільною м'якоттю, в міру жирна і дуже смачна. Вона як не можна краще підходить для цього рецепта. Блюдо готується дуже просто і швидко. 10 хвилин піде на те, щоб викласти рибу з фруктами, часником і вином в форму. Решта за вас зробить духовка. Така скумбрія смачна як в теплом, так і в холодному вигляді.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Мухобойка - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сухе біле вино - 30 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 1
Скумбрію попатраєте, видаліть голову, плавники і чорну плівку всередині. Ретельно помийте.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 2
Апельсин і хурму помийте, наріжте довільно і викладіть у форму для запікання.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 3
Додайте в форму скумбрію.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 4
Посоліть і поперчіть рибу за смаком.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 5
Додайте нарізаний часник, сухе біле вино і рафінована соняшникова олія.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 6
Запікайте рибу в духовці при температурі 185-190 градусів 40 хвилин.
скумбрія з апельсинами запечена - фото крок 7
Скумбрія, запечена з апельсинами і хурмою готова. Подавайте до столу з овочами і будь-яким гарніром.

Схожі рецепти