Скумбрія з апельсинами запечена
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям риби така скумбрія повинна сподобатися. Ніжна біла м'якоть риби з ароматом апельсина, хурми і часнику.
Скумбрія - відмінна промислова риба з білою щільною м'якоттю, в міру жирна і дуже смачна. Вона як не можна краще підходить для цього рецепта. Блюдо готується дуже просто і швидко. 10 хвилин піде на те, щоб викласти рибу з фруктами, часником і вином в форму. Решта за вас зробить духовка. Така скумбрія смачна як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Скумбрія - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Мухобойка - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сухе біле вино - 30 мілілітрів
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Скумбрію попатраєте, видаліть голову, плавники і чорну плівку всередині. Ретельно помийте.
Апельсин і хурму помийте, наріжте довільно і викладіть у форму для запікання.
Додайте в форму скумбрію.
Посоліть і поперчіть рибу за смаком.
Додайте нарізаний часник, сухе біле вино і рафінована соняшникова олія.
Запікайте рибу в духовці при температурі 185-190 градусів 40 хвилин.
Скумбрія, запечена з апельсинами і хурмою готова. Подавайте до столу з овочами і будь-яким гарніром.