Рецепт Індичка, запечена з апельсинами фото

Індичка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка, Птах, Фрукти, Апельсин
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви цілком

Чи плануєте День Народження, Новий Рік або будь-яке інше свято і хочете прикрасити святковий стіл красивим стравою? розповім рецепт, як приготувати індичку, запечену з апельсинами.

Така індичка стане справжньою окрасою вашого столу. Птах виходить пряної, ароматної, із золотистою скоринкою і начинкою. Процес приготування довгий, тому зробіть її заздалегідь, якщо плануєте подати до святкової події.

  • Індичка - 1 штука (близько 4-6 кілограм)
  • Морква - 2 штуки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Цибуля - 2, 5 штуки(1 штука для бульйону, 1 штука для глазурі, 0, 5 штуки для начинки)
  • Часник - 2 зубчики
  • Обкладинка - 5 штук (паличок, 1 штука для бульйону, 4 штуки для маринаду)
  • Гвоздика - 3 чайних ложки(1 чайна ложка для начинки, 2 чайні ложки для маринаду)
  • Апельсин - 5 штук
  • Цукор - 5 Ст. Ложок(3 столові ложки для глазурі, 3 столові ложки для маринаду)
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки(3 столові ложки для глазурі, 1 ложка для змазування)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мигдаль - 1/3 склянки
  • Духмяний горошок - 10 штук
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 4 штуки
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 1
1. Починаю приготування з бульйону: відрізаю шию індички і серце, гарненько мою. Мою, очищаю і крупно нарізаю цибулю, морква, селера, часник.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 2
2. Складаю всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаю водою (4 склянки), додаю палички кориці. Варю після закипання на слабкому вогні близько 3 годин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 3
3. Сковороду розігріваю з рослинним маслом. Очищаю половинку лука, нарізаю дрібно, відправляю на сковороду і обсмажую, додаю 1 чайну ложку кориці. Додаю подрібнений крупно мигдаль, цедру одного апельсина, обсмажую пару хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 4
4. Рис у мене вже відвареної, тому через пару хвилин додаю його на сковороду до цедрі і мигдалю, кладу набір перських спецій і перемішую.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 5
5. Для глазурі: очищаю цибулю, нарізаю його дрібно. У сотейник викладаю 2 столові ложки вершкового масла, розтоплюю його, потім викладаю подрібнену цибулю. Додаю 1 чайну ложку кориці, коричневий цукор, 2 чашки апельсинового соку і 1 столову ложку цедри. Варю до зменшення маси в 2 рази, а потім вливаю раніше приготований бульйон, уварюють до утворення густої маси.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 6
6. У сотейник кладу сито і проціджую глазур, щоб цибуля залишився в ситі.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 7
7. Глазур в сотейнику ставлю на вогонь, за смаком солю і перчу, додаю 1 столову ложку вершкового масла і накриваю кришкою, відставляю в сторону.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 8
8. Роблю маринад: в миску кладу цукор, сіль і запашний горошок, заливаю 2 літрами окропу і перемішую. Додаю лавровий лист, гвоздкі, 4 палички кориці і цедру з трьох апельсинів, наполягаю 2 годину. Вливаю сік з трьох апельсинів і викладаю курку, залишаю на 10-12 годин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 9
9. Дістаю індичку з маринаду, промиваю, потім витираю насухо. Натираю її сіллю і чорним перцем, фарширую птицю раніше приготовленої начинкою.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 10
10. Пов'язую щільно ніжки, щоб начинка не випадали, і натираю птицю залишилася столовою ложкою вершкового масла.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 11
11. Посипаю птицю сіллю і перцем, випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 30 хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 12
12. Через півгодини дістаю курку і змащую її приготовленої глазур'ю. Зменшую температуру до 175 градусів і випікаю до готовності, змащую глазур'ю кожні 15-20 хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 13
13. Подаю індичку гарячою, вона прикрасить стіл і порадує гостей.

Схожі рецепти