Індичка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте День Народження, Новий Рік або будь-яке інше свято і хочете прикрасити святковий стіл красивим стравою? розповім рецепт, як приготувати індичку, запечену з апельсинами.
Така індичка стане справжньою окрасою вашого столу. Птах виходить пряної, ароматної, із золотистою скоринкою і начинкою. Процес приготування довгий, тому зробіть її заздалегідь, якщо плануєте подати до святкової події.
- Індичка - 1 штука (близько 4-6 кілограм)
- Морква - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Цибуля - 2, 5 штуки(1 штука для бульйону, 1 штука для глазурі, 0, 5 штуки для начинки)
- Часник - 2 зубчики
- Обкладинка - 5 штук (паличок, 1 штука для бульйону, 4 штуки для маринаду)
- Гвоздика - 3 чайних ложки(1 чайна ложка для начинки, 2 чайні ложки для маринаду)
- Апельсин - 5 штук
- Цукор - 5 Ст. Ложок(3 столові ложки для глазурі, 3 столові ложки для маринаду)
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки(3 столові ложки для глазурі, 1 ложка для змазування)
- Сіль, перець - За смаком
- Мигдаль - 1/3 склянки
- Духмяний горошок - 10 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
1. Починаю приготування з бульйону: відрізаю шию індички і серце, гарненько мою. Мою, очищаю і крупно нарізаю цибулю, морква, селера, часник.
2. Складаю всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаю водою (4 склянки), додаю палички кориці. Варю після закипання на слабкому вогні близько 3 годин.
3. Сковороду розігріваю з рослинним маслом. Очищаю половинку лука, нарізаю дрібно, відправляю на сковороду і обсмажую, додаю 1 чайну ложку кориці. Додаю подрібнений крупно мигдаль, цедру одного апельсина, обсмажую пару хвилин.
4. Рис у мене вже відвареної, тому через пару хвилин додаю його на сковороду до цедрі і мигдалю, кладу набір перських спецій і перемішую.
5. Для глазурі: очищаю цибулю, нарізаю його дрібно. У сотейник викладаю 2 столові ложки вершкового масла, розтоплюю його, потім викладаю подрібнену цибулю. Додаю 1 чайну ложку кориці, коричневий цукор, 2 чашки апельсинового соку і 1 столову ложку цедри. Варю до зменшення маси в 2 рази, а потім вливаю раніше приготований бульйон, уварюють до утворення густої маси.
6. У сотейник кладу сито і проціджую глазур, щоб цибуля залишився в ситі.
7. Глазур в сотейнику ставлю на вогонь, за смаком солю і перчу, додаю 1 столову ложку вершкового масла і накриваю кришкою, відставляю в сторону.
8. Роблю маринад: в миску кладу цукор, сіль і запашний горошок, заливаю 2 літрами окропу і перемішую. Додаю лавровий лист, гвоздкі, 4 палички кориці і цедру з трьох апельсинів, наполягаю 2 годину. Вливаю сік з трьох апельсинів і викладаю курку, залишаю на 10-12 годин.
9. Дістаю індичку з маринаду, промиваю, потім витираю насухо. Натираю її сіллю і чорним перцем, фарширую птицю раніше приготовленої начинкою.
10. Пов'язую щільно ніжки, щоб начинка не випадали, і натираю птицю залишилася столовою ложкою вершкового масла.
11. Посипаю птицю сіллю і перцем, випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 30 хвилин.
12. Через півгодини дістаю курку і змащую її приготовленої глазур'ю. Зменшую температуру до 175 градусів і випікаю до готовності, змащую глазур'ю кожні 15-20 хвилин.
13. Подаю індичку гарячою, вона прикрасить стіл і порадує гостей.