Рецепт Індичка, запечена з апельсинами фото

Індичка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка , Птах , Фрукти , Апельсин
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення , Для діабетиків
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Чи плануєте День Народження, Новий Рік або будь-яке інше свято і хочете прикрасити святковий стіл красивим стравою? розповім рецепт, як приготувати індичку, запечену з апельсинами.

Опис приготування:

Така індичка стане справжньою окрасою вашого столу. Птах виходить пряної, ароматної, із золотистою скоринкою і начинкою. Процес приготування довгий, тому зробіть її заздалегідь, якщо плануєте подати до святкової події.

  • Індичка - 1 штука (близько 4-6 кілограм)
  • Морква - 2 штуки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Цибуля - 2, 5 штуки(1 штука для бульйону, 1 штука для глазурі, 0, 5 штуки для начинки)
  • Часник - 2 зубчики
  • Обкладинка - 5 штук (паличок, 1 штука для бульйону, 4 штуки для маринаду)
  • Гвоздика - 3 чайних ложки(1 чайна ложка для начинки, 2 чайні ложки для маринаду)
  • Апельсин - 5 штук
  • Цукор - 5 Ст. Ложок(3 столові ложки для глазурі, 3 столові ложки для маринаду)
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки(3 столові ложки для глазурі, 1 ложка для змазування)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мигдаль - 1/3 склянки
  • Духмяний горошок - 10 штук
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 4 штуки
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 1
1. Починаю приготування з бульйону: відрізаю шию індички і серце, гарненько мою. Мою, очищаю і крупно нарізаю цибулю, морква, селера, часник.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 2
2. Складаю всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаю водою (4 склянки), додаю палички кориці. Варю після закипання на слабкому вогні близько 3 годин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 3
3. Сковороду розігріваю з рослинним маслом. Очищаю половинку лука, нарізаю дрібно, відправляю на сковороду і обсмажую, додаю 1 чайну ложку кориці. Додаю подрібнений крупно мигдаль, цедру одного апельсина, обсмажую пару хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 4
4. Рис у мене вже відвареної, тому через пару хвилин додаю його на сковороду до цедрі і мигдалю, кладу набір перських спецій і перемішую.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 5
5. Для глазурі: очищаю цибулю, нарізаю його дрібно. У сотейник викладаю 2 столові ложки вершкового масла, розтоплюю його, потім викладаю подрібнену цибулю. Додаю 1 чайну ложку кориці, коричневий цукор, 2 чашки апельсинового соку і 1 столову ложку цедри. Варю до зменшення маси в 2 рази, а потім вливаю раніше приготований бульйон, уварюють до утворення густої маси.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 6
6. У сотейник кладу сито і проціджую глазур, щоб цибуля залишився в ситі.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 7
7. Глазур в сотейнику ставлю на вогонь, за смаком солю і перчу, додаю 1 столову ложку вершкового масла і накриваю кришкою, відставляю в сторону.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 8
8. Роблю маринад: в миску кладу цукор, сіль і запашний горошок, заливаю 2 літрами окропу і перемішую. Додаю лавровий лист, гвоздкі, 4 палички кориці і цедру з трьох апельсинів, наполягаю 2 годину. Вливаю сік з трьох апельсинів і викладаю курку, залишаю на 10-12 годин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 9
9. Дістаю індичку з маринаду, промиваю, потім витираю насухо. Натираю її сіллю і чорним перцем, фарширую птицю раніше приготовленої начинкою.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 10
10. Пов'язую щільно ніжки, щоб начинка не випадали, і натираю птицю залишилася столовою ложкою вершкового масла.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 11
11. Посипаю птицю сіллю і перцем, випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 30 хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 12
12. Через півгодини дістаю курку і змащую її приготовленої глазур'ю. Зменшую температуру до 175 градусів і випікаю до готовності, змащую глазур'ю кожні 15-20 хвилин.
індичка, запечена з апельсинами - фото крок 13
13. Подаю індичку гарячою, вона прикрасить стіл і порадує гостей.

Схожі рецепти