Індичка з апельсинами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл прекрасно підійде це рецепт приготування індички з апельсинами в духовці. Апетитне, ніжне і неймовірно ароматне м'ясо, яке тане в роті.
Вашій увазі пропоную нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати індичку з апельсинами в духовці. В даному випадку цитрусові лише відтіняють смак і аромат птиці, однак при бажанні ви можете додати досить багато, помістивши не тільки всередину, але і рядом на деку. Також прекрасно підійде свіжовичавлений сік для маринаду або соусу, наприклад.
- Індичка - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Апельсини - 2 штуки
- Часник - 10 зубчиків
- Гілочка розмарину - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 150 грам
1. Насамперед вимийте як слід птицю і обсушити паперовим рушником. Очистіть цибулину, наріжте на 4-6 шматочків, апельсин наріжте з шкіркою. Очистіть часник, вимийте і висушіть розмарин. Використовуйте за бажанням в цей простий рецепт індички з апельсинами в духовці і інші спеції і ароматні трави за смаком.
2. Акуратно помістіть цибулю, апельсини, часник і розмарин всередину птиці. Натріть сіллю і перцем за смаком.
3. Підберіть підходящу за розміром жароміцних форму і грати. Викладіть індешку на решітку.
4. Щільною ниткою або мотузкою скріпіть ніжки. Накрийте листом фольги і відправте в розігріту до 140 градусів духовку. В середньому, птах вагою близько 6 кілограм проведе там близько 2-2.5 годин.
5. Розтопити вершкове масло. Додайте трохи спецій і солі. Дістаньте птицю з духовки, акуратно зніміть фольгу і полийте її щедро маслом.
6. Тепер температуру можна збільшити до 180 градусів. Запікайте без фольги до повної готовності і апетитною рум'яної скоринки.
7. Коли індичка з апельсинами в духовці в домашніх умовах готова, акуратно зніміть її з решітки, перекладіть на заздалегідь підігріте трохи блюдо і накрийте фольгою. Нехай птах "відпочине" близько півгодини. От і все, ваше основне блюдо готове!