Індичка з яблуками і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Це головна прикраса святкового столу. Апельсини і яблука надають ніжний аромат м'яса, роблячи його ніжніше і смачніше. Читайте далі, і ви дізнаєтеся, як приготувати індичку з яблуками і апельсинами.
Запеченнаяіндичка з хрусткою скоринкою і ніжним м'ясом. Що може бути смачніше? Не втрачайте часу, краще швидше дізнайтеся, як приготувати індичку з яблуками і апельсинами.
- Індичка - 3 кілограма
- Яблука - 400 грам
- Апельсин - 500 грам(125 г. Для маринаду)
- Сіль - 25 грам
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Олія соняшникова - 100 грам
- Хміль-сунелі - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1/6 чайних ложки
- Часник - 25 грам
- Лимон - 100 грам
Приготуємо маринад для птиці. Наливаємо в тарілку соняшникову олію, додаємо спеції. Слідом - сіль, часник, видавлений сік апельсина і лимона. Перемішуємо всі інгредієнти.
Змащуємо птицю маринадом з усіх боків. Необхідно обмазати як зовні, так і всередині. Ставимо індичку маринуватися в холодильник на 12 годин.
Готуємо начинку для індички. Очищаємо яблука і апельсин від шкірки і насіння. Нарізаємо їх на шматочки. Лимон потрібно нарізати на невеликі часточки разом з шкіркою.
Починаємо фарширувати замариновану індичку. Набиваємо її по максимуму підготовленими фруктами. Залишки складаємо на деко навколо птиці.
Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї деко з індичкою. Випікайте птицю протягом півтори години. Все залежить від розмірів птаха, тому перед тим, як вимкнути духовку, перевірте птицю на готовність, проколів її сірником. Переконайтеся, що випливає прозорий сік.
Як тільки ви переконалися, що птах готова, діставайте її з духовки. Прикрасьте блюдо з індичкою фруктами, які пеклися разом з нею на деку. Смачного!