Рецепт Індичка з яблуками і апельсинами фото

Індичка з яблуками і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах , Фрукти , Яблука , Апельсин
Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Це головна прикраса святкового столу. Апельсини і яблука надають ніжний аромат м'яса, роблячи його ніжніше і смачніше. Читайте далі, і ви дізнаєтеся, як приготувати індичку з яблуками і апельсинами.

Опис приготування:

Запеченнаяіндичка з хрусткою скоринкою і ніжним м'ясом. Що може бути смачніше? Не втрачайте часу, краще швидше дізнайтеся, як приготувати індичку з яблуками і апельсинами.

  • Індичка - 3 кілограма
  • Яблука - 400 грам
  • Апельсин - 500 грам(125 г. Для маринаду)
  • Сіль - 25 грам
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 100 грам
  • Хміль-сунелі - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1/6 чайних ложки
  • Часник - 25 грам
  • Лимон - 100 грам
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 1
Приготуємо маринад для птиці. Наливаємо в тарілку соняшникову олію, додаємо спеції. Слідом - сіль, часник, видавлений сік апельсина і лимона. Перемішуємо всі інгредієнти.
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 2
Змащуємо птицю маринадом з усіх боків. Необхідно обмазати як зовні, так і всередині. Ставимо індичку маринуватися в холодильник на 12 годин.
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 3
Готуємо начинку для індички. Очищаємо яблука і апельсин від шкірки і насіння. Нарізаємо їх на шматочки. Лимон потрібно нарізати на невеликі часточки разом з шкіркою.
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 4
Починаємо фарширувати замариновану індичку. Набиваємо її по максимуму підготовленими фруктами. Залишки складаємо на деко навколо птиці.
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 5
Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте в неї деко з індичкою. Випікайте птицю протягом півтори години. Все залежить від розмірів птаха, тому перед тим, як вимкнути духовку, перевірте птицю на готовність, проколів її сірником. Переконайтеся, що випливає прозорий сік.
індичка з яблуками і апельсинами - фото крок 6
Як тільки ви переконалися, що птах готова, діставайте її з духовки. Прикрасьте блюдо з індичкою фруктами, які пеклися разом з нею на деку. Смачного!

Схожі рецепти