Курка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Є маса рецептів, коли м'ясо запікають з апельсинами або яблуками. І як не дивно, чомусь я жодного разу подібного не готувала. Тому вирішила виправити цю помилку. Вийшло дуже здорово!
Тепер я точно знаю, як приготувати курку, запечену з апельсинами. Птах виходить соковитою і м'якою. А чи не це головні характеристики для вдалого страви? Загалом, рецепт вдався на всі 100 відсотків. Буду робити його на свята. Така курочка прикрасить будь-який святковий стіл!
- Апельсин - 450 грам
- Майонез - 100 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Курка - 1800 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Апельсини промийте. Наріжте меншу частину часточками, а більшу - кільцями.
Відокремте шкірку від курки. Під неї засуньте кільця апельсина на грудях і на спинці.
Для соусу змішайте сіль, майонез і перець.
Натріть тушку зовні соусом. Всередину покладіть часточки апельсина.
Чистий Chesnok. Зубчиками начините курку.
Черевце курки скріпіть зубочистками. Ніжки зв'яжіть. Змастіть деко або форму для запікання олією. Вставити Tuda Kuric.
Запікайте курку протягом 1, 5-2 годин в розігрітій до 190 градусів духовці. Смачного!