Рецепт Скумбрія, запечена човником фото

Скумбрія, запечена човником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Скумбрія
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачне, соковите і ароматне блюдо з скумбрії - для тих, хто любить рибу. Риба, запечена таким чином, виходить дуже смачною, виглядає дуже красиво і гідна прикрасити собою святковий стіл.

Опис приготування:

Дуже смачна, соковита і ніжна риба з начинкою, та ще й під сирною скоринкою… у вас ще не потекли слинки? Оригінальний спосіб обробки риби дозволить вам приготувати на святковий стіл смачне і ефектне блюдо. Начинка може бути різною, все залежить від ваших смаків. Я пропоную вам скористатися саме цим досить простим рецептом. У ньому розказано і показано, як приготувати скумбрію запечену човником з начинкою і сиром. В результаті ви отримаєте гарне і смачне блюдо до святкової вечері. Готуємо!

  • Скумбрія - 2 штуки (нЕ випотрошена)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Печериці - 200 грам
  • Мал - 50 грам
  • Консервована кукурудза - 2-3 Ст. Ложок
  • Сир твердий - 100-150 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Спеції - 0, 5 чайних ложки (ваші улюблені пряні трави, спеції для риби)
  • Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка - за смаком)
скумбрія, запечена човником - фото крок 1
Якщо у вас заморожена риба, насамперед її размораживаем.
скумбрія, запечена човником - фото крок 2
Тепер приступимо до розбирання риби. Дуже гострим ножем на спині по обидві сторони від плавників робимо глибокі надрізи від голови до хвоста тушки.
скумбрія, запечена човником - фото крок 3
А тепер ножицями відрізаємо хребет біля голови і біля хвоста. Виймаємо хребет з кісточками і нутрощами.
скумбрія, запечена човником - фото крок 4
Ретельно промиваємо рибу, обов'язково видаляємо чорну плівку. Видалимо залишилися кісточки. Підсушимо рибу паперовими серветками, збризніть соком лимона і трохи посолити.
скумбрія, запечена човником - фото крок 5
Відваримо рис практично до готовності.
скумбрія, запечена човником - фото крок 6
Очистимо і натремо моркву на крупній тертці.
скумбрія, запечена човником - фото крок 7
Цибулину очистимо й дрібно наріжемо (хоч кубиками, хоч смужками).
скумбрія, запечена човником - фото крок 8
Помиємо і дрібно нарізаємо печериці. Можна взяти і інші гриби.
скумбрія, запечена човником - фото крок 9
Обсмажити цибулю, морква і гриби на сковороді на рослинному маслі до готовності. Злегка посолити.
скумбрія, запечена човником - фото крок 10
А тепер приступимо до начинки: викладаємо в миску обсмажені овочі з грибами, додаємо рис, кукурудзу, подрібнену зелень і спеції. Мені подобається до риби додавати прованські трави.
скумбрія, запечена човником - фото крок 11
Перемішуємо всі інгредієнти для начинки, можна посолити і поперчити за смаком.
скумбрія, запечена човником - фото крок 12
Викладаємо рибу на деко, застелене пергаментом і трохи змазаний олією. Заповнюємо тушки скумбрії начинкою, злегка утрамбовуючи. Ставимо запікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 15-20.
скумбрія, запечена човником - фото крок 13
Сир натираємо на крупній тертці.
скумбрія, запечена човником - фото крок 14
Рибу виймаємо і посипаємо сиром, не шкодуючи. Потім знову ставимо запікатися ще на 5-10 хвилин.
скумбрія, запечена човником - фото крок 15
Викладаємо готову рибу на тарілку і подаємо до столу гарячою. Смачного!

Схожі рецепти