Скумбрія, запечена човником
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, соковите і ароматне блюдо з скумбрії - для тих, хто любить рибу. Риба, запечена таким чином, виходить дуже смачною, виглядає дуже красиво і гідна прикрасити собою святковий стіл.
Дуже смачна, соковита і ніжна риба з начинкою, та ще й під сирною скоринкою… у вас ще не потекли слинки? Оригінальний спосіб обробки риби дозволить вам приготувати на святковий стіл смачне і ефектне блюдо. Начинка може бути різною, все залежить від ваших смаків. Я пропоную вам скористатися саме цим досить простим рецептом. У ньому розказано і показано, як приготувати скумбрію запечену човником з начинкою і сиром. В результаті ви отримаєте гарне і смачне блюдо до святкової вечері. Готуємо!
- Скумбрія - 2 штуки (нЕ випотрошена)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Печериці - 200 грам
- Мал - 50 грам
- Консервована кукурудза - 2-3 Ст. Ложок
- Сир твердий - 100-150 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 0, 5 чайних ложки (ваші улюблені пряні трави, спеції для риби)
- Зелень свіжа - 20 грам (кріп, петрушка - за смаком)
Якщо у вас заморожена риба, насамперед її размораживаем.
Тепер приступимо до розбирання риби. Дуже гострим ножем на спині по обидві сторони від плавників робимо глибокі надрізи від голови до хвоста тушки.
А тепер ножицями відрізаємо хребет біля голови і біля хвоста. Виймаємо хребет з кісточками і нутрощами.
Ретельно промиваємо рибу, обов'язково видаляємо чорну плівку. Видалимо залишилися кісточки. Підсушимо рибу паперовими серветками, збризніть соком лимона і трохи посолити.
Відваримо рис практично до готовності.
Очистимо і натремо моркву на крупній тертці.
Цибулину очистимо й дрібно наріжемо (хоч кубиками, хоч смужками).
Помиємо і дрібно нарізаємо печериці. Можна взяти і інші гриби.
Обсмажити цибулю, морква і гриби на сковороді на рослинному маслі до готовності. Злегка посолити.
А тепер приступимо до начинки: викладаємо в миску обсмажені овочі з грибами, додаємо рис, кукурудзу, подрібнену зелень і спеції. Мені подобається до риби додавати прованські трави.
Перемішуємо всі інгредієнти для начинки, можна посолити і поперчити за смаком.
Викладаємо рибу на деко, застелене пергаментом і трохи змазаний олією. Заповнюємо тушки скумбрії начинкою, злегка утрамбовуючи. Ставимо запікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 15-20.
Сир натираємо на крупній тертці.
Рибу виймаємо і посипаємо сиром, не шкодуючи. Потім знову ставимо запікатися ще на 5-10 хвилин.
Викладаємо готову рибу на тарілку і подаємо до столу гарячою. Смачного!