Скумбрія в банку в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите скумбрію - це блюдо для вас. Ніжні шматочки риби з овочами відмінно підійдуть на обід або вечерю. Запікати скумбрію будемо в духовці в банку.
Рецепт із серії "простіше не буває" . Скумбрія приготована в духовці в банку трохи нагадує консерви. Соковита, смачна риба з ароматними овочами стане відмінним блюдом на обід або вечерю. Перед початком приготування ретельно перевірте цілісність скляної банки. Щільно утрамбовувати рибу не варто.
- Скумбрія - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Кріп - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування скумбрії в банку.
Скумбрію попатраєте, видаліть голову, плавники, чорну плівку в черевці. Ретельно помийте всередині і зовні. Наріжте шматочками.
Викладіть в тарілку, приправити сіллю, поперчіть, полийте лимонним соком і олією. Дайте постояти 30-40 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, помийте. Лук наріжте, моркву натріть на тертці.
На дно банки викладіть зелень, частину цибулі і моркви.
Додайте пару шматочків скумбрії.
Cлоямі викладіть рибу з овочами і зеленню. Додайте лавровий лист. Наливати 50 мл. Води.
Накрийте банку фольгою і поставте в холодну духовку. Встановіть температурний режим 170-175 градусів. Через 15-20 хвилин в банку з'явиться сік. Після того, як риба почне кипіти, готуйте скумбрію 35-40 хвилин і вимикайте.
Скумбрія запечена в банку в духовці готова. Можна подавати до столу.