Скумбрія на багатті в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Альтернативою звичним і набридлі вже шашликів може стати риба або овочі на вогні. Тому сьогодні задоволенням поділюся з вами секретом, як приготувати скумбрію на багатті в фользі.
Скумбрія цінується за свій смак і відсутність кісток. Всього є хребет і реберні кістки, які дуже просто видалити при необхідності. Тому дуже просто готувати її філе. А вже приготувати на природі таку смакоту - це подвійне задоволення! Скумбрія на багатті виходить надзвичайно соковитою і ароматною. Один її запах викликає такий апетит, що від охочих спробувати ваш шедевр НЕ буде відбою.
- Скумбрія - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (чорний перець, сіль, koriandr, сухі трави)
- Лимон - 1 штука
- Свіжі овочі для гарніру - За смаком
1
Очистіть скумбрію, відріжте у неї голову і видаліть нутрощі. Ретельно промийте всередині від чорної плівки.
2
Розріжте скумбрію уздовж хребта і видаліть всі кістки: хребет і ребра. Помийте і висушіть серветками.
3
Отримане філе поперчіть, посоліть і посипте травами. Можете додати білого вина, тоді рибка буде більш соковитою. Залиште її маринуватися на 10-40 хвилин.
4
Замариноване філе обсушити злегка серветкою, обмажте рослинним маслом, загорніть у фольгу і відправляйте на решітку.
5
Риба готується дуже швидко, тому уважно стежте, щоб вона не підгоріла. Час запікання залежить від сили вогню. Весь процес займе хвилин 10-15. Перед закінченням готування розгорніть фольгу і дайте утворитися засмаженої скоринці.
6
Зніміть скумбрію з решітки і викладіть на блюдо, прикрасьте зеленню і додайте гарнір. Смачного!