Сьомга на багатті в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування сьомги на багатті в фользі - ідеальне блюдо для святкового столу на природі. Ситна, апетитна і ароматна рибка не залишить байдужих.
Червона риба буває досить вибаглива - трохи її пересмажиться, і вона стає жорсткою і несмачною. Цей рецепт про те, як зробити сьомгу на багатті в фользі ідеально соковитою, ароматної і ніжною. Така рибка не вимагає особливих приправ, адже її натуральний смак чудовий.
- Сьомга - 1 кілограм
- Пір'я зеленої цибулі - 6-8 штук
- Тархуна - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лимон - 1 штука
1. Класичний рецепт сьомги на багатті в фользі передбачає використання філе риби. При бажанні, звичайно, можна таким же чином приготувати і стейки. Рибу необхідно ретельно вимити і видалити всі кісточки (зручно скористатися пінцетом або невеликими щипцями).
2. Для аромату можна використовувати будь-яку свіжу зелень, яка є під рукою. Прекрасно підійде сюди кріп, петрушка, Зелена цибуля, Тархуна. Зелень вимити, просушити злегка і подрібнити.
3. Рибку необхідно посолити і поперчити за смаком. Найкраще використовувати велику сіль і мелений перець (можна суміш перців). Часник очистити, пропустити через прес або подрібнити ножем. Сумішшю часнику і зелені натерти сьомгу.
4. Лимон, який ідеально поєднується з рибкою, можна використовувати як в процесі запікання, так і перед подачею. Рибку акуратно викласти на лист фольги так, щоб залишалися вільні краю. Додавати масло в даному випадку не потрібно, так як сьомга сама по собі досить жирна риба. Можна побризкати також невеликою кількістю білого сухого вина.
5. Ось практично і весь простий рецепт сьомги на багатті в фользі. Залишилося тільки відправити рибку на решітку і запікати до готовності. Чим більше шматочок, тим більше часу знадобиться для приготування.
6. Окремо можна запекти овочі, які будуть ідеальним гарніром для рибки. Перед подачею можна акуратно розгорнути фольгу і при бажанні зняти філе зі шкурки.