Сьомга з сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дізнатися, як приготувати сьомгу з сиром і помідорами - риба виходить дуже ніжною і соковитою, а готується при цьому вкрай просто і швидко. Гарне гаряче блюдо для святкового столу.
Цей простий рецепт сьомги з сиром і помідорами не залишить байдужими навіть тих, хто не дуже любить рибу, а що вже говорити про прихильників сьомги! У цьому рецепті ми будемо використовувати всі засоби, щоб приготувати нашу рибу соковитою, але не жирної, і не пересушити її при запіканні. Для цього ми будемо використовувати таку собі овочеву подушку з лука (якщо хочете, можете також додати і інші овочі), і наверх викладемо не тільки соус, але і помідори, що ще більше додасть рибі м'якості, соковитості і святкового вигляду. Приступимо?
Як приготувати сьомгу з сиром і помідорами:
1. Сьомгу, якщо необхідно, розморозити, і очистити від плавників, луски і вийняти хребет, і шматочки готового філе посолити і поперчити з усіх боків.
2. В окремій мисочці змішуємо сметану з гірчицею, і змащуємо нашу рибу зверху. Залишимо поки що просочуватися.
3. У цей час якраз найкраще зайнятися цибулею. Чистимо і моєму його, і нарізаємо півкільцями.
4. У пательні розігріваємо оливкове масло, і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.
5. Готуємо деко для запікання з бортиками, і пересипаємо на нього нашу лушпиння зажарку разом із залишками масла.
6. На цибулю викладаємо рибу в соусі, і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.
7. В цей час помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками, а сир трьом на тертці.
8. Як пройдуть 20 хвилин, - посипаємо сьомгу сиром, і викладаємо наші помідори. Відправимо в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.
Подавайте таку рибу гарячої в якості основної страви до святкового столу, або ж до будь-якого гарніру на кшталт картоплі або рису на сімейний обід. Обіцяю, що це блюдо без компліментів не залишиться Так що, в принципі, за таким же принципом ви можете готувати не тільки сьомгу, але і будь-яку іншу червону рибу. Прикрасьте зеленню при подачі. Смачного!
- Сьомга - 500 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 3 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Помідори - 2 штуки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Як приготувати сьомгу з сиром і помідорами:
1. Сьомгу, якщо необхідно, розморозити, і очистити від плавників, луски і вийняти хребет, і шматочки готового філе посолити і поперчити з усіх боків.
2. В окремій мисочці змішуємо сметану з гірчицею, і змащуємо нашу рибу зверху. Залишимо поки що просочуватися.
3. У цей час якраз найкраще зайнятися цибулею. Чистимо і моєму його, і нарізаємо півкільцями.
4. У пательні розігріваємо оливкове масло, і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.
5. Готуємо деко для запікання з бортиками, і пересипаємо на нього нашу лушпиння зажарку разом із залишками масла.
6. На цибулю викладаємо рибу в соусі, і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.
7. В цей час помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками, а сир трьом на тертці.
8. Як пройдуть 20 хвилин, - посипаємо сьомгу сиром, і викладаємо наші помідори. Відправимо в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.
Подавайте таку рибу гарячої в якості основної страви до святкового столу, або ж до будь-якого гарніру на кшталт картоплі або рису на сімейний обід. Обіцяю, що це блюдо без компліментів не залишиться Так що, в принципі, за таким же принципом ви можете готувати не тільки сьомгу, але і будь-яку іншу червону рибу. Прикрасьте зеленню при подачі. Смачного!