Рецепт Сьомга з сиром і помідорами фото

Сьомга з сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря
Гарячі страви

Пропоную дізнатися, як приготувати сьомгу з сиром і помідорами - риба виходить дуже ніжною і соковитою, а готується при цьому вкрай просто і швидко. Гарне гаряче блюдо для святкового столу.

Цей простий рецепт сьомги з сиром і помідорами не залишить байдужими навіть тих, хто не дуже любить рибу, а що вже говорити про прихильників сьомги! У цьому рецепті ми будемо використовувати всі засоби, щоб приготувати нашу рибу соковитою, але не жирної, і не пересушити її при запіканні. Для цього ми будемо використовувати таку собі овочеву подушку з лука (якщо хочете, можете також додати і інші овочі), і наверх викладемо не тільки соус, але і помідори, що ще більше додасть рибі м'якості, соковитості і святкового вигляду. Приступимо?

Як приготувати сьомгу з сиром і помідорами:

1. Сьомгу, якщо необхідно, розморозити, і очистити від плавників, луски і вийняти хребет, і шматочки готового філе посолити і поперчити з усіх боків.

2. В окремій мисочці змішуємо сметану з гірчицею, і змащуємо нашу рибу зверху. Залишимо поки що просочуватися.

3. У цей час якраз найкраще зайнятися цибулею. Чистимо і моєму його, і нарізаємо півкільцями.

4. У пательні розігріваємо оливкове масло, і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.

5. Готуємо деко для запікання з бортиками, і пересипаємо на нього нашу лушпиння зажарку разом із залишками масла.

6. На цибулю викладаємо рибу в соусі, і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.

7. В цей час помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками, а сир трьом на тертці.

8. Як пройдуть 20 хвилин, - посипаємо сьомгу сиром, і викладаємо наші помідори. Відправимо в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.

Подавайте таку рибу гарячої в якості основної страви до святкового столу, або ж до будь-якого гарніру на кшталт картоплі або рису на сімейний обід. Обіцяю, що це блюдо без компліментів не залишиться Так що, в принципі, за таким же принципом ви можете готувати не тільки сьомгу, але і будь-яку іншу червону рибу. Прикрасьте зеленню при подачі. Смачного!


  • Сьомга - 500 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 3 штуки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Помідори - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Цей простий рецепт сьомги з сиром і помідорами не залишить байдужими навіть тих, хто не дуже любить рибу, а що вже говорити про прихильників сьомги! У цьому рецепті ми будемо використовувати всі засоби, щоб приготувати нашу рибу соковитою, але не жирної, і не пересушити її при запіканні. Для цього ми будемо використовувати таку собі овочеву подушку з лука (якщо хочете, можете також додати і інші овочі), і наверх викладемо не тільки соус, але і помідори, що ще більше додасть рибі м'якості, соковитості і святкового вигляду. Приступимо?

Як приготувати сьомгу з сиром і помідорами:

1. Сьомгу, якщо необхідно, розморозити, і очистити від плавників, луски і вийняти хребет, і шматочки готового філе посолити і поперчити з усіх боків.

2. В окремій мисочці змішуємо сметану з гірчицею, і змащуємо нашу рибу зверху. Залишимо поки що просочуватися.

3. У цей час якраз найкраще зайнятися цибулею. Чистимо і моєму його, і нарізаємо півкільцями.

4. У пательні розігріваємо оливкове масло, і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості.

5. Готуємо деко для запікання з бортиками, і пересипаємо на нього нашу лушпиння зажарку разом із залишками масла.

6. На цибулю викладаємо рибу в соусі, і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.

7. В цей час помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками, а сир трьом на тертці.

8. Як пройдуть 20 хвилин, - посипаємо сьомгу сиром, і викладаємо наші помідори. Відправимо в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.

Подавайте таку рибу гарячої в якості основної страви до святкового столу, або ж до будь-якого гарніру на кшталт картоплі або рису на сімейний обід. Обіцяю, що це блюдо без компліментів не залишиться Так що, в принципі, за таким же принципом ви можете готувати не тільки сьомгу, але і будь-яку іншу червону рибу. Прикрасьте зеленню при подачі. Смачного!

Схожі рецепти