Сьомга під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачна рибка під сиром - воістину царський блюдо. Побалуйте себе цією стравою - не пошкодуєте.
Сьомга - дуже смачна і корисна риба. Готувати страви з неї дуже легко. Я пропоную трішечки ускладнити задачу і приготувати смачну страву з цієї рибки з сиром і деякими додатковими інгредієнтами. Розповідаю, як зробити сьомгу під сиром. Але не просто під сиром, а з прошарком зі шпинату. Хто не любить шпинат - просто пропустіть цей етап готування. А на додаток до риби - смачний соус. Готуємо?
1. Помити сьомгу і обробити на 2 філе. Якщо у вас філе - просто розріжте його. Змішати 2 дрібка солі і мелений перець і цією сумішшю натерти рибку, хай полежить хвилин 15, промаринуется.
2. Шпинат вимити, дрібно нарізати. Часник очистити і дрібно-дрібно нарізати. Бекон нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на тертці.
3. Обсмажити на рослинному маслі бекон і прибрати його зі сковорідки. На маслі злегка обсмажити часник, а потім викласти в нього нарізаний шпинат і пригасити до м'якості. Додати сіль.
4.Обсмажити на розігрітій сковороді-гриль сьомгу з обох сторін по 3-4 хвилини.
5. Викладаємо обсмажену рибу в форму для запікання, злегка змащену маслом. Поверх рибки викладаємо шпинат, потім натертий сир і обсмажені шматочки бекону.
6. У розігрітій до 180 градусів духовці запікаємо хвилин 15. Якраз буде час для приготування соусу:)
7. Взагалі-то рибу вже можна подавати, але я пропоную приготувати до неї ось такий соус. У невеликому сотейнику або сковорідці випарується вино з лимонним соком, щоб рідина зменшилася наполовину. Додамо вершки, щіпку солі і масло. Зменшуємо вогонь до мінімального і виделкою добре розмішуємо хвилини 3, поки соус не стане однорідним. Полийте цим соусом рибу і угощайтесь:)
- Сьомга - 500 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Шпинат - 200 грам
- Бекон - 50 грам
- Сухе біле вино - 100 мілілітрів
- Вершки 33% - 50 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(2-3 щіпки - для риби, 1 щіпка - для шпинату, 1 щіпка - для соусу)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
1. Помити сьомгу і обробити на 2 філе. Якщо у вас філе - просто розріжте його. Змішати 2 дрібка солі і мелений перець і цією сумішшю натерти рибку, хай полежить хвилин 15, промаринуется.
2. Шпинат вимити, дрібно нарізати. Часник очистити і дрібно-дрібно нарізати. Бекон нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на тертці.
3. Обсмажити на рослинному маслі бекон і прибрати його зі сковорідки. На маслі злегка обсмажити часник, а потім викласти в нього нарізаний шпинат і пригасити до м'якості. Додати сіль.
4.Обсмажити на розігрітій сковороді-гриль сьомгу з обох сторін по 3-4 хвилини.
5. Викладаємо обсмажену рибу в форму для запікання, злегка змащену маслом. Поверх рибки викладаємо шпинат, потім натертий сир і обсмажені шматочки бекону.
6. У розігрітій до 180 градусів духовці запікаємо хвилин 15. Якраз буде час для приготування соусу:)
7. Взагалі-то рибу вже можна подавати, але я пропоную приготувати до неї ось такий соус. У невеликому сотейнику або сковорідці випарується вино з лимонним соком, щоб рідина зменшилася наполовину. Додамо вершки, щіпку солі і масло. Зменшуємо вогонь до мінімального і виделкою добре розмішуємо хвилини 3, поки соус не стане однорідним. Полийте цим соусом рибу і угощайтесь:)