Сьомга під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще і смачніше італійської класики? Цей рецепт приготування сьомги під соусом простий, але дуже смачний. Якщо вам перепав шматок гарної риби, спробуйте його подати з лимонним соусом!
Цей класичний рецепт сьомги під соусом, як мені здається, зовсім не потребує складного поєднанні спецій і смаків. Саме тому я не додаю в соус нічого, крім солі. І саму рибу натираю тільки перцем і морською сіллю. Виходить дуже смачно, і нічого не "перебиває" смак сьомги!
- Філе сьомги - 600 грам
- Лимон - 1 штука (один великий або два маленьких)
- Кріп - 0.3 пучка
- Сметана жирна - 4 Ст. Ложки
- Майонез жирний - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Філе розморозимо, промиємо і обсушити. Натираємо спеціями. Рекомендую мелений чорний перець і морську сіль. Викладаємо у форму, два шматочки лимона кладемо зверху. Збризкаємо лимонним соком. Запікаємо при 180 градусах в духовці 10-20 хвилин (в залежності від товщини шматка).
2. Для соусу з останків лимона видавив якомога більше соку. Також знадобиться цедра половини лимона. До цих інгредієнтів додамо майонез, сметану, молоко і перемішаємо. Подрібнений кріп і спеції за смаком додамо в останню чергу.
3. Подаємо рибу, щедро полив соусом. Смачного!