Рецепт Сироп фото

Сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Зелень, Спеції, Прянощі, Приправи
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На швидку руку
Солодке, Десерти, Сироп, Цукровий сироп

Сьогодні я розповім, як приготувати цукровий сироп, а саме - його базовий рецепт. Такий сироп часто використовується при приготуванні коктейлів та напоїв, десертів і морозива, льодяників і варення.

При варінні сиропу потрібно дотримуватися правил: завжди знімати з'являється піну, заважати сироп потрібно тільки до розчинення цукру, а після - не можна, інакше почнеться кристалізація цукру. Варити сироп потрібно при постійній температурі, без різких коливань і в товстостінній посуді. Цукор можна замінити рафінадом або цукровою пудрою, а для аромату можна додати паличку корицю або бутон гвоздики.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 110 грам
1
В обрану посуд налийте холодну воду.
2
Всипте цукор і перемішайте дерев'яною ложкою або лопаткою.
3
Поставте каструльку на середній вогонь і розтопіть цукор.
4
Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте помішувати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться в воді.
5
Варіть сироп ще 2 хвилини, а потім зніміть з вогню.
6
Цукровий сироп готовий для використання. При необхідності його можна процідити.

Схожі рецепти