Сироп з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Хто б міг подумати, що такі яскраві і прості квіти, як кульбабки, можна використовувати в кулінарії! В даному рецепті я детально розповім і покажу, як приготувати сироп з кульбаб.
Сироп можна додати в чай або використовувати для випічки. Головне, що цей простий в приготуванні десерт, до того ж, ще й дуже корисний. А що може бути краще і привабливіше, ніж шалене ласощі, яке не тільки не шкодить здоров'ю, але ще й користь приносить?
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 800 грам
- Кульбаби - 200 штук (квіти)
- Лимон - 1 штука
1. Для приготування сиропу зберіть великі, розквітлі квіти. Збирайте квіти на дачі або в будь-якому іншому місці, головне - далеко від проїжджих частин.
2. Квітами потрібно зайнятися відразу, поки вони не зів'яли. Ретельно промийте їх і постарайтеся відокремити квітколоже, щоб залишилися тільки пелюстки і тичинки.
3. Підготовлені квіти залийте водою. Поставте каструлю на плиту, додайте лимонний сік, цукор, а також цедру. Після того як маса закипить, варите 5 хвилин і зніміть з вогню.
4. Коли маса повністю охолоне, приберіть її в холодильник і настоюйте приблизно добу. Потім процідіть настій, щоб відокремити макуха.
5. Отриману рідину знову поставте на плиту і варіть на повільному вогні 40 хвилин. Знімайте піну. Коли сироп трохи увариться і не буде утворюватися піна, розлийте його в стерилізовані банки і закрийте.