Рецепт Мед з кульбаб фото

Мед з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Фрукти , Лимон
Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Тільки уявіть: мед можна приготувати самим, і вийде він не набагато гіршим натурального. Звичайно, за складом і набору корисних мікроелементів він буде відрізнятися, але на смак буде чудовий.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати мед з кульбаб, дуже простий і не витратний. А в результаті виходить дуже смачний, корисний, з насиченим смаком і ароматом мед. Звичайно, приготувати такий мед можна тільки в період цвітіння кульбаб, тому не пропустіть момент. Приготуйте його побільше і зберігайте щільно закупорених в холодильнику до 6 місяців. Кульбаби раджу вибирати в максимально чистих місцях - подалі від доріг і забруднених місць.

  • Кульбаби - 100 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 250 грам
мед з кульбаб - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кульбаби Не мийте, а тільки обтрусіть кожна квітка, щоб в мед, бува, не потрапили комахи.
мед з кульбаб - фото крок 2
Жовті листочки вийміть, а зелені викиньте, тому що вони додадуть гіркоту меду і змінять його колір.
мед з кульбаб - фото крок 3
Закип'ятіть воду, відправте в неї кульбаби і цедру половини лимона, provara 5-7 хвилин на повільному вогні. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште мінімум на 12 годин.
мед з кульбаб - фото крок 4
Потім процідіть настій через сито.
мед з кульбаб - фото крок 5
Отриману рідину поверніть в каструлю, додайте цукор.
мед з кульбаб - фото крок 6
З цілого лимона вичавити сік і відправте в каструлю. Закип'ятіть і варіть на повільному вогні 30 хвилин. Вже через 10 хвилин ви побачите, як рідина почне загусати і ставати більш вузький.
мед з кульбаб - фото крок 7
Готовий мед відразу ж розлийте по чистим стерилізованим баночках і закупорте металевими кришками. Залиште баночки до повного охолодження, а потім відправте в холодильник. Одну баночку можете не закупорювати, мед подавайте до чаю. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти