Мед з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Тільки уявіть: мед можна приготувати самим, і вийде він не набагато гіршим натурального. Звичайно, за складом і набору корисних мікроелементів він буде відрізнятися, але на смак буде чудовий.
Рецепт, як приготувати мед з кульбаб, дуже простий і не витратний. А в результаті виходить дуже смачний, корисний, з насиченим смаком і ароматом мед. Звичайно, приготувати такий мед можна тільки в період цвітіння кульбаб, тому не пропустіть момент. Приготуйте його побільше і зберігайте щільно закупорених в холодильнику до 6 місяців. Кульбаби раджу вибирати в максимально чистих місцях - подалі від доріг і забруднених місць.
- Кульбаби - 100 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 250 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кульбаби Не мийте, а тільки обтрусіть кожна квітка, щоб в мед, бува, не потрапили комахи.
Жовті листочки вийміть, а зелені викиньте, тому що вони додадуть гіркоту меду і змінять його колір.
Закип'ятіть воду, відправте в неї кульбаби і цедру половини лимона, provara 5-7 хвилин на повільному вогні. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште мінімум на 12 годин.
Потім процідіть настій через сито.
Отриману рідину поверніть в каструлю, додайте цукор.
З цілого лимона вичавити сік і відправте в каструлю. Закип'ятіть і варіть на повільному вогні 30 хвилин. Вже через 10 хвилин ви побачите, як рідина почне загусати і ставати більш вузький.
Готовий мед відразу ж розлийте по чистим стерилізованим баночках і закупорте металевими кришками. Залиште баночки до повного охолодження, а потім відправте в холодильник. Одну баночку можете не закупорювати, мед подавайте до чаю. Їжте із задоволенням!