Халва на мед
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і смачний десерт, та ще й приготовлений власноруч - що може бути краще до вечірнього чаю? Приготувати чудову халву в домашніх умовах не так і складно, переконайтеся в цьому самі.
Це смачне, солодке і корисне ласощі можна приготувати з будь-яких горіхів або насіння, або навіть з'єднати горіхи і насіннячка. Але сам принцип приготування халви на меду завжди один і він набагато простіше, ніж Ви можете собі уявити. Як же все таки приготувати халву на меду? Та дуже просто, про це ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Мигдаль - 400 грам
- Мед - 4-5 Ст. Ложок
Мигдаль можна ошпарити і очистити від лушпиння, а потім підсушити. Можна не ошпарювати, але підсушити обов'язково!
Подрібнюємо половину мигдалю до стану борошна, а що залишилися горіхи можна змолоти і побільше. І починаємо додавати мед. Залежно від того наскільки густий або рідкий мед, його знадобиться різну кількість. Маса для халви в результаті повинна вийти густий.
Форму для халви застилає фольгою і викладаємо горіхову масу. І ретельно утрамбовують.
Накриваємо вільними краями фольги халву і відправляємо в холодильник для застигання години на 3.
І ось халва готова, можна насолоджуватися. Приємного чаювання!