Рецепт Мед з кавуна фото

Мед з кавуна
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Ягоди , Кавун
Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У сезон кавунів їх можна не тільки консервувати і солити, але і зварити апетитний, насичений сироп, який стане відмінним доповненням до десертів, випічці, морозиву. Хочете спробувати?

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами оригінальним варіантом, як приготувати мед з кавуна з цитрусової ноткою. Це не зовсім класичний рецепт, але з соком лимона і апельсина він виходить ще смачніше. Якщо вам ще не довелося варити мед з кавунів, то раджу обов'язково повторити рецепт в домашніх умовах.

  • М'якоть кавуна - 800 грам
  • Апельсин - 2 штуки
  • Лимон - 2 штуки
  • Цукор - 400 грам
мед з кавуна - фото крок 1
1. Очистіть м'якоть кавуна від насіння і шкірки, наріжте середніми шматочками. Вичавіть сік апельсинів і лимона.
мед з кавуна - фото крок 2
2. Викладіть кавун в глибоку миску, додайте цукор і сік цитрусових.
мед з кавуна - фото крок 3
3. Надішліть в холодильник на ніч.
мед з кавуна - фото крок 4
4. На ранок за допомогою погружного блендера подрібніть все до однорідності і поставте на вогонь. Проваріть хвилини 3 після закипання до повного розчинення цукру.
мед з кавуна - фото крок 5
5. Зніміть з вогню і протріть пюре через сито. Отриманий сироп знову відправте на вогонь і млоїте на повільному вогні до бажаної консистенції (мед може бути рідким або більш густим, як вам більше подобається).
мед з кавуна - фото крок 6
6. Після перелийте готовий мед в чисту баночку, остудіть і відправте в холодильник. Сміливо можете зберігати його 3-4 тижні.
Смачного!

Схожі рецепти