Салат з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Кульбаба не тільки радує нас гарними квітами, але і є цінним продуктом харчування. У листі кульбаби багато корисних вітамінів! Також часто використовується в кулінарії корінь кульбаби.
Листя кульбаби можна збирати поблизу доріг. Ідеальний варіант - зібрати їх за містом. Ще одна порада: збирайте тільки молоденькі листя, старі буду сильно гірчити. В іншому ж необхідно лише дотримуватися моїм рецептом, як приготувати салат з кульбаб. Хай щастить!
- Лист кульбаби - 1 пучок
- Лист салату - 1 пучок
- Зелень молодого часнику - 1 пучок
- Огірок - 1 штука
- Редис - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Zernistaya гірчиця - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
Приготуйте продукти для салату. Листя кульбаби ретельно промийте і замочіть в холодній воді на 30 хвилин. Це потрібно зробити для того, щоб пішла гіркота.
Редис і огірок вимийте, відріжте хвостики, поріжте тонко соломкою.
Всю зелень поріжте не крупніше (в тому числі і листя кульбаби).
Складіть в глибокий салатник овочі та зелень. Додайте щіпку солі, перцю, гірчицю, лимонний сік і масло. Перемішайте.
Викладіть салат на тарілочку гіркою, подайте його до столу. Смачного!