Щи з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Щи з кульбаб - воістину весняний суп з першою зеленню. Листя кульбаби багаті вітамінами, мають лікувальні властивості, покращують апетит, травлення і обмін речовин. Готуйте з задоволенням!
Навесні, коли організм ослаблений через брак вітамінів, саме час використовувати першу зелень для салатів, гарячого і різних супів. Для супу з кульбаб беріть молоді свіже листя. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, залийте їх на 10 хвилин солоної холодною водою. Нижче докладний рецепт, як приготувати борщ з кульбаб. Приємних вам клопоту на кухні!
- Бульйон м'ясний - 2, 5 L
- Листи кульбаби - 1 пучок
- Щавель - 1 пучок
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки (зварене круто)
- Перець духмяний - 4 штуки (горошок)
- Лист лавровий - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти: овочі помийте і очистіть. У м'ясний бульйон додайте лавровий лист і запашний перець, доведіть до кипіння. Картопля наріжте середніми кубиками і закиньте в киплячий бульйон, варите 10 хвилин.
Моркву натріть на дрібній тертці, цибулю подрібніть, пассеруйте до м'якості на розігрітій олії. Додайте в суп, варите 5 хвилин.
Листя кульбаби, щавель і решту зелень промийте холодною водою.
Листя кульбаби залийте солоною холодною водою з додаванням лимонного соку на 10 хвилин, щоб пішла зайва гіркота. Зелень кульбаби і щавель наріжте смужками.
Додайте в суп, посоліть за смаком і варіть ще 5 хвилин.
Подавайте щі з кульбаби гарячими зі сметаною і свіжою зеленню. У кожну тарілку покладіть половинку вареного яйця.