Сироп з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Може хтось і не дуже любить цю ягоду, але особисто я її просто обожнюю, а особливо смачним виходить сироп з червоної смородини, я завжди заготовлюю його разом з варенням і різними джемами.
Варіантів заготовок з цієї чудової ягоди досить багато, це і варення, джеми, конфітюри і так далі, але сьогодні язик піде не про них, тому що в цьому рецепті я розповім вам, як зробити сироп з червоної смородини. Це не тільки дуже смачний напій, але і вельми корисна в господарстві річ. Оскільки сироп виходить досить густий, взимку я додаю його до морозиву або сиру, а так же розводжу водою до стану компоту або роблю смачні настойки з ним. Загалом, такий простий рецепт сиропу з червоної смородини я використовую досить часто, раджу і вам його спробувати.
- Смородина червона - 2 кілограма (вага очищених ягід)
- Цукор - 2 кілограма
Перше, що нам необхідно зробити, це очистити ягоди від сміття, ретельно промити їх і відкинути смородину на друшляк, щоб ягоди трохи підсохли.
Тепер акуратно відриваємо ягоди від гілочок, целенькие викладаємо в миску, а пошкоджені викидаємо.
Після цього ми засипаємо смородину цукром і залишаємо при кімнатній температурі, поки ягоди не пустять сік, зазвичай на це йде 6-7 годин. Коли соку буде досить, ставимо посуд зі смородиною на вогонь і нагріваємо масу, помішуючи, до повного розчинення гранул цукру.
Коли рідина закипить, смородину слід варити протягом 5 хвилин не більше, не забуваючи помішувати ягоди.
Вимикаємо вогонь і акуратно за допомогою шумівки перекладаємо ягоди в заздалегідь стерилізовані банки.
Коли всі ягоди будуть розкладені по банках, сироп ми також переливаємо в стерилізовані, заздалегідь підготовлені банки.
Гарненько закриваємо банки кришками, перевертаємо їх догори дном, закутують у ковдру і залишаємо так до повного охолодження, потім переносимо банки в льох або будь-яке інше прохолодне місце.